VAKARA ZIŅAS: Augulis lidojuma laikā risina krustvārdu mīklas

25. novembrī Augulis Monreālas lidmašīnu rūpnīcā «Bombardier», kurā tiek ražoti jauni un inovatīvi gaisa kuģi © Publicitātes foto

Satiksmes ministrs Uldis Augulis pirms jaunās lidmašīnas atceļošanas uz Latviju bija devies uz Monreālu Kanādā, kur lidmašīnu rūpnīcā «Bombardier» piedalījās svinīgajā «Bombardier» jaunās CS300 sērijas lidmašīnas iegādes ceremonijā. Savukārt Rīgā notiekošo lidmašīnas atklāšanas pasākumu Augulis apmeklēja kopā ar sievu, Labklājības ministrijas Grāmatvedības departamenta direktori Tatjanu Auguli.

Beidzamajā laikā Uldim Augulim lielākoties lidot sanāk darba darīšanās, tādēļ vienam, bez sievas. «Pēdējā gada laikā ir iznācis diezgan bieži lidot. Esmu bijis Ķīnā, Kazahstānā, Minskā, Krievijā, Amerikā un Kanādā. Un lidošana ir ļoti daudz laika aizņēmusi. Tādēļ ļoti novērtēju jauno lidmašīnu un tās tehnoloģijas, lai būtu ērti un droši lidot. Pasažieru sēdvietas ir daudz platākas nekā citām līdzīgas klases lidmašīnām. Pati lidmašīna ir piecas tonnas vieglāka nekā visas citas šādas klases lidmašīnas. Ja citām lidmašīnām kaut kā būtu jācenšas gaisa kuģī ietilpināt vēl 50 pasažierus, tad «airBaltic» jaunajai CS300 tas nav jādara (jaunajā lidmašīnā ir 145 sēdvietas - red. piez.). Tā ir daudz ekonomiskāka, un ir mazāks degvielas patēriņš, kas dos kompānijai efektivitāti, attīstot tālākus maršrutus un cenu piedāvājumus. Biznesam katrā gadījumā tas ir ļoti pozitīvi.

Pirmo reizi ar šo lidmašīnu iepazinos, kad tā oktobrī bija ieradusies Rīgā, lai veiktu testa lidojumus un izlidoja vairākus avioreisus, lai iegūtu sertifikātu. Un tagad pirms pāris nedēļām biju Kanādā rūpnīcā, kur oficiāli saņēmām jauno lidmašīnu. Nu tā ir atlidojusi uz Latviju un ir savās mājās,» sarunā ar »Vakara Ziņām« atklāj Augulis.

Vaicājot, ko satiksmes ministrs dara lidojumā, lai īsinātu laiku, viņš atklāj, ka līdz tam brīdim, kamēr nav iesnaudies, lasa telefonā neizlasītos e-pastus, kā arī risina krustvārdu mīklas: «Man ļoti patīk sudoku mīklas.»

Svarīgākais