Apdrošinātājs: cilvēku biežākā sadzīves ķibele – aizcirtušās ārdurvis

© F64

Iedzīvotāji visbiežāk palīdzību lūdz reizēs, kad palikuši aiz durvīm, jo tās aizcirtušās, pazaudēta atslēga vai sabojājusies slēdzene, liecina ADB “Gjensidige” Latvijas filiāles pētījums par pieprasītākajiem diennakts avārijas dienesta MAXI meistars izsaukumiem.

“Visbiežāk meistars tiek izsaukts bojātas slēdzenes vai pazaudētu atslēgu dēļ. Šie gadījumi, atkarībā no slēdzenes sarežģītības, ir vieni no visātrāk novēršamajiem, ar kuriem ikdienā sastopas MAXI meistars. Otrs vispopulārākais MAXI meistara izsaukuma iemesls ir bojājumi elektroinstalācijā, piemēram, izsisti korķi. Tomēr meistara palīdzība tiek lūgta arī reizēs, kad dabas stihiju vai zagļu dēļ, mājoklim ir izsists logs, bojājumu dēļ notikusi ūdens noplūde no cauruļvadiem, aizdambējusies kanalizācija, nestrādā apkures ierīces, pazudusi elektrība vai gadījusies vēl kāda līdzīga liksta,” gadījumus, kuros iedzīvotāji saņem MAXI meistara palīdzību raksturo ADB “Gjensidige” Latvijas filiāles Īpašumu atlīdzību nodaļas vadītājs Aleksejs Kozirs.

“Uz izsaukumu dodas meistars nevis būvdarbu brigāde, kura spējīga veikt plaša apjoma remontdarbus. Ja izsists loga stikls, viņš to aizdarīs, lai vējš iekšā nepūš, ja aizcirtušās durvis, viņš tās atmūķēs, un, ja vārtus sabojājis vējā nokritis koks, viņš palīdzēs atrisināt situāciju. Taču daudzdzīvokļu ēkā, kur starp stāviem plīsis ūdensvads, par bojājuma novēršanu būs jāparūpējas nama apsaimniekotājam,” uzsver A.Kozirs.

Izklaide

Rīgas Domā no šodienas līdz 9.augustam, norisināsies starptautiskais ērģeļmūzikas festivāls, kura laikā izskanēs 15 koncerti, aģentūru LETA informēja Rīgas Doma mūzikas direktors Aigars Reinis.

Svarīgākais