Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Izklaide

ŠOKĒJOŠI: Šomase rupji sarunājas ar publiku; māksliniece taisnojas

© Andrejs Terentjevs, F64 Photo Agency

Interneta vidē nonācis ieraksts ar latviešu dziedātājas Lienes Šomases uzstāšanos Daugavpils Kultūras pilī, kur sanākusī publika ir šokēta par mākslinieces rupjību.

Videomateriālā Šomase jau sasveicinoties ar publiku lieto vulgārus vārdus: "Man tāds prieks šodien būt šeit, jūs ir tik daudz, "afigenna" daudz." Tāpat publika aicināta celties augšā "no tiem job***jiem krēsliem".

Tāpat iemūžināti Šomases spriedelējumi par Latviju un politiķiem, minot, ka "mēs dzīvojam job**ā" valstī.

Pirmdienas rītā savu komentāru snegusi arī Liene Šomase. Dziedātāja raksta:

"Ir pirmdiena klāt un jauna diena jāsāk uzrunāt.
Es teikšu tā:" Katrs cilvēks ir tiesīgs izteikt savas domas,pat tad,ja kādam tas nepatīk." Ir tik daudz dažādi veidi kā izteikt savu viedokli. Šoreiz bija šāds smieklu pilns viedoklis:) Lai jau peļ vai nievā. Katram sava taisnība.
Bet tik interesanti ir vērot cilvēkus,kuriem trūkst papildus uzmanības,lai tikai nofilmētu un nosūtītu video redakcijām. Šiem cilvēkiem vēlu izturību un harmoniju dvēselē.
Lai visiem silti,skanīgi,jautri,mājīgi šie pirmās advenetes svētki.
Svinēsim svētkus ar jautrību,smaidiem,dejām.
Cieņā Liene Šomase."

Ir cilvēki Šomasei pauž atbalstu "par drosmīgajiem vārdiem", bet liela daļa ir šokēta par mākslinieces teikto.

Normunds: “Liene necepies. Nav ko nemt galvaa visus komenteetaajus kaa jau pie mums visi par visiem gudraaki.”

Kristers: “"Mākslinieka" vārds ir jānopelna. Tas nerodas tikai tāpēc, ka kļūsti kaut cik pazīstama valstī. Tas ir cūciski pret publiku. Cilvēks nopircis biļeti uz koncertu un visu laiku jāklausās, kā "mākslinieks" runā ar Daugavpili kā citu valsti un nodzied tikai 2 dziesmas, ja to var nosaukt par nodziedāšanu. Nav jauki, ja organizatoriem jāskrien pa backstage un jādomā kā dabūt Šomasi no skatuves nost. Iedzert var, lai satraukumu noņemtu, protams, ja vajag, bet tad jābūt izpildījumam labā līmenī. Vakar tur nebija nekā. Tas tikai parāda par tevi, kā mākslinieku."

Adelija: “Negribas nevienu nosodīt. Ir jau tā ka katram var gadīties, it īpaši ja ir kāda lielāka sāpe. Izteikties par valsti ir viens un manuprāt nekas slikts. Bet tās rupjības manu prāt ir liekas. Jaunieši par to pasmejas, bet vecāki cilvēki un bērni noteikti ir nesaprašanā. Domāju ka atvainošanos cilvēki noteikti ir pelnījuši. Jo tieši tāpēc jau cilvēki iet uz koncertiem lai tiktu prom no ikdienas raizēm lai gūtu pozitīvas emocijas. Kuras varbūt šoreiz Lienei īsti visiem nesanāca sagādāt.”

Tas licis dziedātājai turpināt diskusijas savā Facebook profilā:

"Ziniet smieklīgi lasīt šos komentārus. Visi tik gudri ar komentēšanu,bet cik no jums visiem ir kaut ko izdarījuši savas dzimtenes labā? Ja visi klusēs,tad ātri vien šī Latvija būs citā nosaukumā. Es vairs nevaru uz šo visu murgu paskatīties. Ir cilvēki kuri māk uzrakstīt: Tiešām?Kā viņai nav kauna, Tas bija šausmīgi,utt. Ja mēs katrs turpināsim sēdēt malā tad šis ir tikai sākums kam lielam. Un te neiet runa par kā jūs sakāt šampānieti vai kādu citu dzērienu. Bet par to ka man rūp Latvija. Cilvēkiem ir jāatver acis. Ne vienmēr ar skaistām dzejām tas izdodas. Vismaz kādu laiku varēs padiskutēt un ļoti gribētos domāt arī katrs par savu stāju Latvijas labā.
#smiekludevavisammēnesim," raksta Liene Šomase.