VAKARA ZIŅAS: Blaubuku bizness latviešu modelēm palīdz kļūt par pasaules zvaigznēm

Laura un Agris Blaubuki ar savu piecus gadus veco dēlēnu Gabrielu, kuru vecāki mīļi dēvē par ģimenes mazo direktoru. Blaubuku atvase vēl nav izrādījis interesi par modeļu lietām, bet, ejot tēva pēdās, jau aizrāvies ar basketbolu un trenējas Daugavas sporta nama komandā. «Viņš jau trenējas ar trīs gadus vecākiem bērniem, jo tik mazus kā mūsu Gabriels vēl neņem trenēties, bet, tā kā dēlam ir talants no mazotnes, tad viņš jau cīnās,» ar savu ziķeri palepojas Laura. © F64

Savulaik Lauru Kosīti un Agri Blaubuku plašāka sabiedrība iepazina uz deju grīdas TV3 šovā «Dejo ar zvaigzni». Pāris tā sadejojās, ka šā gada pavasarī svinēja savu sesto kāzu gadadienu. Turklāt abu dēlēns nosvinēja piekto dzimšanas dienu. Šobrīd gan Blaubuku pāris vairs neaizraujas ar dejošanu, bet vada modeļu aģentūru «2B models» un meklē skaistas meitenes pa visu plašo pasauli.

»Vakara Ziņas« Blaubuku ģimeni sastapa aizvadītajā Rīgas modes nedēļā. «Nevarējām nenākt, jo jāskatās, kā mūsu modelēm veicas, prezentējot latviešu modes mākslinieku jaunākās kolekcijas, kā arī pie reizes jāpiepazīst, ko jaunu radījuši gan jaunie, gan jau pieredzējušie dizaineri,» atzina Agris Blaubuks. Turklāt Blaubuku vadītās modeļu aģentūras «2B models» modelēm ir labi panākumi ne tikai Rīgas modes nedēļā, bet arī starptautiskajā modeļu biznesa industrijā.

«Rīgas modes nedēļā piedalījās lielākoties jaunās modeles. Savukārt Samanta (Samanta Goldberga ir aktrises Ievas Pļavnieces draudzenes Anamikas Goldbergas meita; - red. piez.), kas jau trešo sezonu piedalās modes skatēs, šobrīd sāk savu starptautisko karjeru un tūlīt pēc Rīgas modes nedēļas aizlidoja uz Singapūru, bet pēc tam uz Parīzi, kur viņai ir noslēgts līgums. Sagaidījām, kad Samantai apritēja 16 gadu, un nu viņa var arī doties ārpus Latvijas,» stāsta modeļu aģentūras vadītāji.

Blaubuku modeļu aģentūra pašmāju modelēm ir kā tramplīns uz labiem līgumiem un darbu ārvalstīs, karjeru un atpazīstamību: «Kad mēs parakstam līgumu ar meitenēm modelēm, tas ir ilglaicīgs ieguldījums izaugsmē, jo ar viņām kopā strādājam un veidojam karjeru. Mūsu modele Karlīna Caune ir parakstījusi līgumu ar zīmolu «Elizabeth Arden», un arī daudzas citas meitenes veiksmīgi strādā.»

Ja Agris ir modeļu aģentūras vadītājs, tad sieva Laura ir skautinga direktore, kas meklē jaunās meitenes un potenciālās modeles, kā arī strādā ar modelēm, pasniedzot defilē. Vaicājot, kā tad sokas ar jaunu talantu meklēšanu, Laura atzīst, ka nav problēmu: «Pie mums uz ielām ir sastopamas ļoti daudz skaistu un garu meiteņu. Ja salīdzinām ar citām valstīm, kur esam bijuši, tad Latvijā tiešām nav problēmu ar skaistām un garām meitenēm. Nesaku uzreiz, ka šīs meitenes var kļūt par zvaigznēm ar lielām karjerām, bet potenciāls ir gana labs, tikai vajag to attīstīt. Un, ja pietiek gribasspēks, ir raksturs un apņēmība, tad arī var tālāk izsisties. Mums Latvijā tik tiešām ir labs genofonds.»

«Pats galvenais, ka, šajā sfērā darbojoties, var iegūt ļoti lielu dzīves skolu. Mūsu jaunās meitenes, kas tikko sāk strādāt, ir kautrīgas un biklas, un par sevi nepārliecinātas, bet, kad atgriežas no pirmajiem ārzemju braucieniem, viņas vairs pazīt nevar, jo smaida divdesmit reižu vairāk un ir daudz atvērtākas, un patstāvīgākas. Turklāt modeļu komunikācija ar augsta līmeņa profesionāļiem no ārvalstīm ir neatsverama, jo mums Latvijā šādus cilvēkus nebūs iespēja sastapt,» modeļu prioritātes uzskaita Agris Blaubuks.

Svarīgākais