VAKARA ZIŅAS: Ameriki uzsauc tostu par saskanīgu laulību

Ameriku pāris paceļ glāzes un saskandina tās, uzsaucot tostu par saskanīgu laulību. © Ingrīda Punka

Rīgas vicemērs Andris Ameriks ar sievu dizaineri un trikotāžas rūpnīcas «Ameri Knitwear» īpašnieci Gintu Ameriku nesen baudīja romantisku vakaru. »Vakara Ziņas« laulāto pāri sastapa «Hennessy XO» pasākumā, kur Ameriki atzina, ka labprāt gan brīvdienu, gan darba dienu vakarus pavada divvientulībā.

Andris un Ginta Ameriki tovakar saskandināja glāzes par savu saskanīgo laulību, kurā izaudzināti divi dēli Agris un Aldis. Tieši tāpēc, ka bērni jau pieauguši, vecāki arī biežāk nesteidzīgi var veltīt laiku sev. Ikdienā pārim nesenāk būt kopā, jo katrs aizņemts ar saviem darbiem. Andris strādā Rīgas domē, bet Ginta vada trikotāžas uzņēmumu. Palepojoties ar savu dzīvesbiedri, vīrs atklāj, ka Ginta ir veiksmīga biznesa sieviete un pati spēj nopelnīt sev iztiku.

Sarunā ar »Vakara Ziņām« Ameriks atzina, ka abi ar sievu ir iecienījuši vakaros iemalkot sarkanvīnu. «Mums galva nesāp pēc sarkanvīna baudīšanas. Patīk labs spāņu un itāļu vīns. Katram jau ir sava gaume, bet šobrīd vieni no kvalitatīvākajiem un cenas ziņā pieejamākajiem ir Spānijas vīni. Esam arī paceļojuši un izbraukuši itin visus vīna reģionus un darītavas Spānijā,» atklāj Andris Ameriks un piebilst, ka sarkanvīns uzlabo asinsriti. «Un tā kā mēs ar sieviņu gatavojamies nodzīvot līdz 100 gadiem, tad ir jādzer sarkanvīns. Ja pa dienu esmu strādājis un bijušas dažādas stresa situācijas, tad vakarā ir laba sajūta iedzert ar sievu kādu glāzi vīna,» nosaka Rīgas vicemērs.

Svarīgākais