Johnny Salamander svin apaļu jubileju

© Publicitātes foto

Šodien, 10. novembrī, kinoteātrī Splendid Palace notiks šai vietai ne gluži ikdienišķs pasākums – rokmūziķa Jāņa Gūžas jeb Johnny Salamander jubilejas koncerts.

Džonijs Salamanders nav parasts mūziķis - viņš ir rokmūziķis ar lielo burtu. Šodien viņš atzīmēs jubileju. Bet cik? «Zini, kā ir - man 7. martā palika 50 gadi. Kad tev rakstās priekšā pieci, tad ir nedaudz dīvaini, taču tajā pat laikā varu ar riteni nobraukt 97 kilometrus dienā,» par savu sportisko formu lepojas Džonijs. Arī ģitāriskajā formā viņš ir perfekts, tāpēc nav šaubu, ka koncerts būs labs. To plānots veidot kopā ar daudziem draugiem, profesionāliem mūziķiem, un tajā lielākoties būs klausāmas paša Džonija kompozīcijām roka, fusion, funky metal stilā, kā arī improvizācijām par klasiskās mūzikas šedevru tēmām. Koncertā tiks atskaņotas Ludviga van Bēthovena, Monti, Elgāra skaņdarbu transkripcijas rokgrupai, ko aranžējis Johnny Salamander. Viņš to prot. Kopā ar Džoniju koncertā spēlēs leģendārais džeza basģitārists Zigmunds Žukovskis un nenogurdināmais metāla bundzinieks Tarass Kuzmenko.

Johnny Salamander klasiskā izglītība Latvijā un ģitārspēles padziļinātā apguve Losandželosā, kā arī sadarbība ar producentiem Lielbritānijā un mūziķiem Skandināvijas valstīs ļāvusi viņam attīstīt unikālas un virtuozas ģitārspēles prasmes un izveidot savdabīgu mūzikas stilu, kurā labākās hārdroka un funky metal tradīcijas harmoniski savijas ar klasiskās mūzikas niansēm. Kā viens no visīpašākajiem viesiem koncertā piedalīsies Johnny Salamander meita Meldra, ar kuru savulaik kopā muzicēts projektā Johnny Salamander un Meldra, izdoti divi kopīgi CD, iegūta otrā vieta Eirovīzijas nacionālās atlases konkursā un kopā nospēlēti vairāk nekā 400 koncerti. Johnny sola šajā koncertā pēc ilgiem laikiem atkal kopā ar Meldru atskaņot arī dziesmu We Share The Sun. Kā īpašie viesi koncertā piedalīsies un Johnny Salamander skaņdarbus atskaņos gan virtuozā pūtēju grupa Jockers, gan diriģents Einārs Verro ar savu džeza grupu Assembly Singers, gan agrākais grupas Red Star Rebels (UK) ģitārists, dziesmu autors un producents Jonny Amos, gan mūsu pašu neatvairāmā Jenny May, šarmantais Roberto Meloni, restorāna 36. līnija pavārmākslas guru un tajā pašā laikā azartisks ģitārists Lauris Aleksejevs, Eds Monro un daudzi citi viesi.



Izklaide

Enerģiskā pašmāju grupa “Have No Heroes”, kuras pārstāvji sevi pieskaita pankrokam, lai gan drīzāk spēlē postpanka nišā, izdevuši jaunu singlu “Upside-Down World” un tā video. Tā gan ir viņu pieteikto jaunumu mazākā daļa.

Svarīgākais