VAKARA ZIŅAS: Muzikālās vakariņas kopā ar Igo

Tītars ar raksturiņu – tā par rudenīgo sautējumu saka dziedātājs. Man patīk, ja ēdiens ir kā pārsteigums. Sautējumā ir Latvijai neraksturīgas sastāvdaļas, tostarp topinambūrs, pastinaks un trifeļu mērce. © Agris Semēvics

Muzikālo restorānu «MOONShine» grūti nepamanīt – jebkurš, kas gājis Vecrīgā gar Līvu laukumu un Kaļķu ielu, noteikti ievērojis vietu, kas būtiski atšķiras no latviskās vides – izgaismoti kāpņu pakāpieni, Elvisa Preslija tēls, ģitāras un milzīgu auto elementi – vienvārdsakot, Lasvegasa ar spilgtākajiem piecdesmito sešdesmito gadu Ameriku raksturojošiem elementiem.

Amerikai piestāv robežu pārkāpšana, arī šajā gadījumā saturs var neatbilst formai - amerikāniskā vidē var baudīt latvisku mākslu - mūziku, gleznas un ēdienu, jo ēdienu gatavošana arī pavisam noteikti ir mākslas veids.

Pilnmēness apspīdēti Latvijas mūzikas zvaigžņu vakari

No 14. oktobra muzikālais restorāns «MOONShine» uzsāks koncertu sēriju «Pilnmēness apspīdēti Latvijas mūzikas zvaigžņu vakari». Reizi mēnesī, kad augošais mēness būs kļuvis pavisam liels, «MOONShine» piedāvās tikšanos ar pašiem populārākajiem Latvijas mūziķiem.

Koncertsērija sāksies ar Igo koncertu. Kopā ar viņu uz skatuves kāps Aivars Hermanis un Ainis Zavackis. Vaicāts par «MOONShine» koncertā ieplānoto repertuāru, Igo stāsta: «Gan lielajiem, gan vismazākajiem koncertiem es allaž sastādu plānu, un tāds būs arī šoreiz. Taču bieži vien plāni mainās, interpretēju dziesmu kombinācijas, sajūtot, ko vēlas publika. Esmu turīgs ar repertuāru, kas uzkrāts gadu desmitiem, tāpēc varu kaut trīs četras stundas no vietas dziedāt, un dziesmas neatkārtosies. Šajā vietā uzstāšos pirmo reizi - skatīšos, kāda būs publika un ko cilvēki vēlēsies - klausīties vai dejot.»

Nenoliedzami, ka Igo ir zvaigzne pie Latvijas mūzikas debesīm, kurš ne tikai rada un izpilda mūziku, bet arī glezno. Nedēļu pirms koncerta restorāna telpās ir iekārtota Igo darbu izstāde, ko pats mākslinieks dēvē par sapņu brīvību jeb robežu pārkāpšanu... Piemēram, saulespuķe, kas lūkojas no debesīm. Igo smej: «Varbūt viņa tiešām iedomājas, ka ir saules meita, un tāpēc lūr uz mums no augšas? Ko mēs zinām par pogām, kas piešūtas pie mūsu uzvalkiem un krekliem, un kā viņas jūtas, kad notrūkst? Mans redzējums ir gleznā «Poga brīvsolī».»

Rudenīgi gardā delikatese - tītara sautējums

Ieplānotais koncerts būs Igo vakars pilnā šo vārdu nozīmē, jo interjers papildināts ne tikai ar Igo mākslas darbiem un viņa izpildījumā skanēs mūzika, bet arī ēdienkartē iekļauts mūziķa un šefpavāra Andreja Bulatčika kopēji radīts rudenīgais tītara sautējums ar dažādu krāsu burkāniem, trifeļu mērci, beibi kartupeļiem, rožkāpostiem un citiem dārzeņiem, kas pasniegti ar batāšu biezeni. Igo arī pats labprāt gatavo, un viņa iemīļotākie ēdieni ir tieši dažādi sautējumi. Patīk, ja produktus var iegādāties no cilvēkiem, kas tos audzējuši. «Vakar biju Jūrkalnē - atvedu kartupeļus, tomātus un piparus. Vasara ir tas brīnišķīgais laiks, kad var izmantot Latvijas laukos augušus produktus - ziemā ir grūti lielveikalā izvēlēties mazāko no ļaunumiem.»

Svarīgākais