APRITĒ: Starptautiskas iluzionistu sacensības

DACE UN ENRIKO PECOLLI sola, ka piektdienas vakarā iluzionistu sacensību laikā ikvienam apmeklētājam būs ekskluzīva iespēja pašam uz mirkli kļūt par burvju mākslinieku © Foto no Daces un Enriko PECOLLI personiskā arhīva

Piektdien no pulksten 19.30 Olympic Voodoo Casino telpās jau otro gadu pēc kārtas notiks pasaulē labāko iluzionistu sacensības, kas vienkopus pulcēs 11 dalībniekus no sešām valstīm.

Pasākumu vadīs iluzionisti Dace un Enriko Pecolli. Ieeja bez maksas (no 18 gadu vecuma).

Pēc veiksmīgām vasaras viesizrādēm Ķīnas teātros un pirms došanās izrāžu tūrē uz Ameriku Dace un Enriko Pecolli nolēmuši iepriecināt arī Latvijas skatītājus, piedāvājot unikālu pasākumu - starptautiskas iluzionistu cīņas Olybet MagicMania. Gada garumā viņi veikuši rūpīgu atlasi, lai atvestu uz Latviju talantīgākos un oriģinālākos pasaules iluzionistus. Iepazīstieties!

Iluzionists Ezker Emparanza no Spānijas manipulē ar lāzeru stariem no savām rokām - miksējot ilūziju un harismātisku enerģiju, viņš rada jaunu nākotnes maģiju.

Viņa kolēģis burvis Edgard, kurš pārstāv teātra kompāniju no Barselonas, ir Spānijas 2014. gada iluzionisma čempions lielo ilūziju žanrā. Pēdējo divu gadu laikā viņš sniedzis ap četrsimt izrādes.

Itāļu iluzionists Matteo Cucchi Latvijas skatītājus pārsteigs ar Veiksmes numuru - tas ir unikāls skatuves iluzionisma priekšnesums, kurā galvenais triku objekts ir zirgu pakavi. Līdz šim viņš jau veiksmīgi pārstāvējis Itāliju dažādos pasaules iluzionistu konkursos un ir pārliecināts, ka bērns, kurš nespēlējas, nav bērns, bet pieaugušais, kurš nespēlējas, ir pazaudējis bērnu sevī.

Zviedriju šais cīņās pārstāvēs Henrik Silver, Ziemeļeiropas valstu un Zviedrijas iluzionisma čempions. Viņš ir īpašs ar to, ka spēj nolasīt citu cilvēku domas. Viņš pats sevi sauc par analogu hakeri, jo 10 minūšu laikā spēj iejusties jebkura cilvēka identitātē. Iespējams, šo triku izpildīšanā viņam palīdz pievilcīgā āriene - ne velti viņš reiz saņēmis Zviedrijas šarmantākā vīrieša titulu.

No Zviedrijas ieradīsies arī Fredrik Ahlbertz - iluzionists ar 15 gadu stāžu, 2015. gada Zviedrijas iluzionisma čempions un Grand prix laureāts mikromaģijas žanrā. Viņš rāda neticamus trikus ar monētām, kārtīm. Patiesībā - iedodiet viņam jebkuru priekšmetu, un viņš parādīs, ko spēj. Un jūs sapratīsiet, kāpēc viņš ir iluzionisma čempions.

Iluzionists Rosen Dimitrov no Bulgārijas savus trikus parasti rāda, karājoties no lidojoša gaisa balona. Šoreiz viņš nolaidīsies uz zemes, lai īpaši pārsteigtu Olybet MagicMania viesus.

No Bulgārijas ieradīsies arī iluzionists Mr. Jim, kurš ik gadu uzstājas vismaz trīs kontinentos un dažādos iluzionisma konkursos jau saņēmis daudzas godalgotas vietas.

Savukārt Dani Magix no Bulgārijas ir iluzionists jau trešajā paaudzē, un viņš daudzviet pasaulē uzstājas jau 20 gadus. Uz Latviju viņš atvedīs slaveno Houdini triku Metamorfozis, bet - vai viņš būs eņģelis vai velns, nav zināms...

Rumāniju pārstāvēs burvis Verdini (Marius Paraschiv), kurš, kā viņš pats saka, tic dzīvei, mīlestībai un mākslai, un tas nozīmējot to, ka viņš tic brīnumiem. Viņš ir profesionāls iluzionists jau no 17 gadu vecuma, un desmit gadu laikā Rumānijā uzstājies jau visos iespējamos TV projektos.

Karl Eelmaa un Meelis Kubo ir profesionāli mūsdienu iluzionisti no Igaunijas, kuru oriģinālais stils ir labi zināms ne tikai mūsu kaimiņvalstī, bet arī ārpus tās. Viņi uzstājas kopš 2006. gada, bet abi kopā - no 2008. gada, radot oriģinālas, jautras un teatrālas burvju triku izrādes. Viņu īpašā spēja ir vecu un garlaicīgu burvju triku pārvēršana jautros un oriģinālos priekšnesumos.

Savukārt festivāla lielākā zvaigzne būs iluzionisma leģenda no Šveices Roberto Giobbi, kas ir slavens ar saviem maģiski šokējošajiem priekšnesumiem. Viņš ir sarakstījis Iluzionisma enciklopēdiju un daudzas citas grāmatas. Kā goda viesis viņš uzstājies daudzos prestižos pasākumos dažādās valstīs, bet iluzionisma pasaulē viņš iecelts Karaļa godā. Viņš būs konkursa žūrijas boss.



Svarīgākais