RECENZIJA: Blink-182 - "California"

© Publicitātes foto

Šķiet, ka amerikāņu poppanka grupa «Blink-182» jaunus albumus cep kā plāceņus (vai kā frī kartupeļus), taču, kā izrādās, «California» ir tikai septītais studijas ripulis šīs trijotnes karjerā – vairāk nekā divdesmit gadu kopmuzicēšanas laikā tas nav nemaz tik daudz.

Pati galvenā novitāte: šis ir pirmais studijas albums, kas ierakstīts kopā ar jauno ģitāristu Metu Skibu no stilistiski itin līdzīgās grupas «Alkaline Trio» - viņš pērrn grupas sastāvā nomainīja vienu no «Blink-182» līdzdibinātājiem Tomu Delongu. 16 dziesmas kopumā 42 minūšu garumā - visas īsiņas (pāris pat zem minūtes), ātras un tempā. Arī studijā «blinki» ilgi nav dirnējuši, jo «Foxy Studios» telpās pavadīts laiks vien no šā gada janvāra līdz martam, tiesa, itin bieži strādāts pat 18 stundas dienā. Pārsteidzošā kārtā izskatās, ka šis būs pats veiksmīgākais albums «blinku» karjerā: ja štatos pēdējie četri diski iekļuvuši Top 3 («California» ieņēma pašu augstāko pozīciju), tad Britu salās vēl neviens trijotnes ripulis nebija kļuvis par Nr.1.

PAR. Lūk, kā jāstrādā - ātri, viegli, nepiespiesti un «ar garšu», un rezultāts ir rokā! Kuru gan no šajā albumā iekļautajiem gabaliem ieteikt kā pašu labāko... «Bored To Death»? «She’s Out Of Her Mind» vai «Los Angeles»? Laikam tomēr «San Diego». Nē, «Sober» - tā izklausās vispārliecinošāk! Dīvaini, bet Toma Delonga prombūtne absolūti nav jūtama, lai gan viņš taču kopā ar Marku Hopusu līdz šim dalīja vokālista pienākumus teju uz pusēm. Tagad to dara Skiba un tiek galā ļoti labi.

PRET. Izrādās, ka var gadiem maukt vienā un tajā pat stilā, nedaudz tikai pamainīt uzsvarus dziesmās, un tāpat joprojām būt topā. Pārsteidzoši. Un neveselīgi. Nekā jauna, tas pats (vai kaut kas līdzīgs) ir dzirdēts arī iepriekšējos albumos.

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu «Randoms».

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.