RECENZIJA: Izlase "Suicide Squad: The Album"

© Publicitātes foto

Kinofilmas «Suicide Squad» skaņu celiņš jeb soundtreks – kopumā 14 kompozīcijas, lielākoties ieturētas hiphopa stilā, taču ir arī izņēmumi. Dažas dziesmas ir pat ļoti, ļoti pazīstamas, piemēram, «Creedence Clearwater Revival» hits «Fortunate Son», kas bija iekļauts jau viņu 1969. gadā izdotajā albumā «Willy And The Poor Boys» (1969), vai jaunāko laiku hiphopa himna Eminema «Without Me» no albuma «The Eminem Show» (2002) izskatā.

No izpildītājiem te savu varējumu apliecinājuši arī Skrillex, Lil Wayne, «Grimes», «Imagine Dragons», Kehlani, Marks Ronsons, Kevins Geitss un citi, tostarp «Twenty One Pilots» ar dziesmu «Heathens», kas Amerikas topā tika līdz pat līdz otrajai vietai. Starp citu, tas nav nekas pārsteidzošs: lai gan soundtreki parasti topos augstu nekotējas, «Suicide Squad» ir izņēmums - «Billboard» ailēs arī pats ripulis bija gana labās vietās.

PAR. No mazāk zināmajiem izpildītājiem izcelšanas vērta ir Skailera Greja ar «Wreak Havoc» - laba un enerģiska dziesma. Grace sadarbībā ar reperi G-Eazy ir izveidojuši savu versiju Leslijas Goras 60. gadu beigu hitam «You Don’t Own Me», bet augustā Lucavsalā pie mums redzētie «Panic! At The Disco» paspēlējušies ar grupas «Queen» slaveno hitu «Bohemian Rhapsody» - viņiem gan sanākusi nevis kaverversija, bet drīzāk karaokes versija, taču vienalga interesanti. Kaut ko atrast šajā izlasē var.

PRET. Soundtreks ir soundtreks - filmu neredzējušajiem tas diez vai būs interesants, jo kā parastai mūzikas izlasei tam nav koncepcijas. Savukārt filmu redzējuši pamatoti brīnīsies, kāpēc te nav iekļauta virkne filmā izskanējušo melodiju, piemēram, «The House Of The Rising Sun», «Sympathy For The Devil», «Paranoid», «The Ballroom Blitz», «Dirtu Deeds Done Dirt Cheap» un citas.

*Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu «Randoms».

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.