Sākas kinofestivāls Baltijas pērle

Rīt,10.septembrī, uz Dailes teātra skatuves ar krāšņu mūziku un leģendārais 30—40.gadu Ņujorkas nakts un klubu dzīves karaļa Glena Millera orķestra kino mūzikas atskaņojumu tiks atklāts filmu festivāls Baltijas pērle .

Glena Millera orķestris ir amerikāņu popmūzikas ikona, jo tas atskaņojis un ierakstījis gandrīz pusi no visiem Holivudas kino mūzikas hītiem. Pilnīgi pietiek ar atgādinājumu par leģendāro melodiju no filmas “Saules ielejas serenāde”, lai atzītu, ka orķestra vārds ir iemūžināts vēsturē.

1990. gada 16. martā Glena Millera fonda (Glenn Miller Inc.) prezidents Deivids Makkeins īpašā pasākumā, kas notika Ņujorkas Brodvejā, iecēla par Glena Millera orķestra līderi Eiropā.

Orķestris, saglabā precīzu Glena Millera izveidoto muzikālo sastāvu: pieci saksofoni, četras taures, četri vai trīs tromboni, kā arī vokālisti.

Kinofestivāla Baltijas pērle veidotāji piedāvās atcerēties XX gadsimta dižākā ekonomiskā satricinājuma — Lielās depresijas — laika kinovērtības gan Holivudas zelta klasiku, gangsterkino un Odrijas Hepbernas filmu izlasi.

Bet jau piektdien festivāla programmu atklās tradicionālā kino maniaku nakts.

Seanss sāksies ar vienu no intriģējošākajiem un gaidītākajiem sezonas kino darbiem – izcilā Pītera Grīneveja filmas „Naktssardze” pirmizrādi tam sekos skandalozā iedibinātās kārtības grāvēja Žana Kloda Briso epatāža „Intīmie piedzīvojumi”.

Un noslēgumā tiks piedāvāta bulgāru režisora Javora Gardeva - dzīslas stindzinošā film noir „Dzifts”, kas bija Maskavas kinofestivāla sensācija, saņēma daudzas balvas un pat tika nominēta „Oskaram”.

Svarīgākais