RECENZIJA: Meat Loaf - "Braver Than We Are"

© Publicitātes foto

Amerikāņu rokmūziķa Meat Loaf (īstajā vārdā Marvins Lī Īdejs) trīspadsmitais studijas albums, uz kurā vāciņa viņš jau uzrakstījis, ka visas tajā iekļautās dziesmas sacerējis Džims Steinmans.

Šis ir jau trešais Meat Loaf albums, kurā absolūti visas kompozīcijas ir Steinmana rakstītas - jau pierādījies, ka bez šī komponista 68 gadus vecajam mūziķim diez ko labi nesokas. Jāatgādina, ka arī savu zvaigžņu stundu Meat Loaf piedzīvoja tieši pateicoties Steinmanam: viņš bija producents un dziesmu autors 1993. gadā izdotajā albumā «Bat Out Of Hell II: Back Into Hell» iekļautajam skaņu materiālam, kas tolaik iekaroja teju visu valstu topu pirmās vietas. Kopš tiem laikiem Meat Loaf vairs ar šādiem panākumiem palepoties nevar (pat ne tuvu tiem), taču ik pa brīdim kādu jēdzīgu dziesmu «iecept» savos ripuļos tomēr ir spējīgs.

PRET. Kādas šausmas... Ar šo albumu var biedēt rokeru bērnus: ja neiesi laikā gulēt, neizēdīsi tukšu putras šķīvi, neuzvedīsies skolā un raustīsi meitenes aiz bizēm, atkal stundu laikā parkā ķersi pokemonus, atnesīsi sliktu atzīmi, pīposi aiz šķūņa utt., tad dabūsi noklausīties «Braver Than We Are»! Tas būs iedarbīgāk par siksnu, disciplīna uzreiz uzlabosies. Patosa pārpilns un tizls vokāls, himniski episki iecerētas dziesmas (piemēram, 11 minūšu garā «Going All The Way»), kaut kas varietē vai kabarē derīgs («Who Needs The Young» vai «Godz»), TV redzamajai programmai «Ticīgo uzvaras balss» piedāvājami gabali («Speaking In Tongues») utt. CD buklets ir piebāzts ar galvaskausu fotogrāfijām, lai gan patiesībā to varētu ilustrēt ar rozā lācīšiem vai kaut «čupačupsiem». Protams, tas ir subjektīvs viedoklis - britu topā šis albums pabija pat ceturtajā vietā, pieņemsim, ka uz salas mūzikā orientējas labāk.

PAR. Nesteidzieties šo disku raut nost no CD atskaņotāja, tieciet līdz dziesmai Nr.7! Tā ir slavenā «More», kura iekļauta arī «Sisters Of Mercy» albumā «Vision Thing» (1990) - izrādās, ka grupas līderis Endrjū Eldričs to sacerējis kopdarbībā ar Džimu Steinmanu, tāpēc tās kaverversiju varējis izmantot arī Meat Loaf. Sanācis gluži labi un pat interesanti. Noklausīties var arī «Train Of Love».

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu «Randoms».

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.