Hokejs – skatītākā sporta pārraide

Vairākus gadus translētās formulas F–1 sacensību tiešraides no LNT šogad pārcēlušās uz konkurējošo TV3, turklāt ierakstā. Šādas un līdzīgas izmaiņas ik pa laikam skar TV programmu veidotājus, jo to starpā notiek stīvēšanās, kurš ar labākiem nosacījumiem iegūs sacensību translēšanas licenci. Tomēr tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūras TNS Latvia dati liecina, ka Latvija ir izteikta hokeja skatīšanās valsts – olimpiādē tieši Latvijas un Krievijas hokeja mačs bija populārākā pārraide.

Bieži vien finansiālā situācija spiež TV kompānijas atteikties no vērienīgu sporta pārraižu translēšanas. Tā šogad LNT atteikusies no F–1 sacensībām. "Bija jāizlemj, vai turpināt iegādāties F–1 translēšanas licenci vai veidot pašmāju produktus, nodrošinot gan darbu cilvēkiem, gan sniedzot aktuālu un nepieciešamu informāciju," pozīciju skaidro LNT pašreklāmas daļas vadītāja Inguna Sermole.

Populārākā sporta pārraide pērn bija 3. maijā pasaules meistarsacīkstes hokejā Latvija–Krievija, kuru pie TV ekrāniem noskatījās 464 200 skatītāju (salīdzinājumam – iecienīto seriālu UgunsGrēks šā gada februārī noskatījušies 256 000 skatītāju). Popularitātes ziņā arī citas hokeja pārraides ir bijušas topa augšgalā.

TNS Latvia apkopotie dati par februārī aizvadīto ziemas olimpisko spēļu translācijām mājas TV ekrānos liecina, ka kopumā 77,2 procenti jeb 1,67 miljoni Latvijas iedzīvotāju, kas vecāki par četriem gadiem, tās ir skatījušies. 2006. gada ziemas olimpiskās spēles pulcēja vairāk skatītāju. Tolaik kādu no pārraidēm bija redzējuši 83,4 procenti jeb 1,85 miljoni skatītāju.

"2010. gada olimpisko spēļu pārraižu topa pirmajā vietā ierindojusies Latvijas un Krievijas hokeja spēle kanālā LTV7, kuru vērojuši vidēji 159 200 Latvijas iedzīvotāju. Otrajā vietā – biatlons sievietēm, ko skatījās 127 500," precizē TNS Latvia mārketinga vadītāja Laura Briča.

2009. GADA TOP 3 SPORTA PĀRRAIDES

TV3

Pasaules meistarsacīkstes hokejā

Latvija–Krievija 464 200

LTV7

Olimpisko spēļu atlases turnīrs hokejā

Latvija–Itālija 237 300

LNT

Spēkavīru meistarsacīkstes 119,6

Avots: TNS Latvia, 2009

Izklaide

Augustā Daugavas stadionā izskanēja līdz šim vērienīgākais un emocionālākais mūziķa Dona koncerts “Laiks”. Šo svētdien, 29. septembrī pulksten 20.25, TV3 skatītājiem būs iespēja vērot koncerta ierakstu.

Svarīgākais