19.septembra jubilāre: Rīga TV24 raidījumu vadītāja, žurnāliste Velta Puriņa

© Privāts arhīvs

«Ja bērnībā man nepatika dzimšanas dienas, bet bija prieks par saldumiem un dāvanām, tad tagad es daudz augstāk vērtēju iespēju būt kopā ar saviem tuvākajiem cilvēkiem. Un esmu ļoti pateicīga, ka viņi šajā dienā mani aizrauj kaut kur prom,» atzīst Rīga TV24 raidījumu vadītāja, žurnāliste Velta Puriņa.

Arī šodien, viņas dzimšanas dienā, tuvinieki ir sagādājuši pārsteigumu - visi kopā ir jau devušies uz mūsu kaimiņvalsti Lietuvu. «Šāda tradīcija - ka mani radinieki parūpējas par maniem svētkiem - mūsu ģimenē ir jau vismaz pēdējos desmit gadus. Un es ceru, ka tā tas arī turpināsies,» saka šodienas jubilāre, nešauboties, ka arī šīs dienas pārsteigums tuviniekiem būs lieliski izdevies.

Velta Puriņa stāsta: vairākas reizes viņas dzimšanas diena ir svinēta pie māsas Anitas, kura jau vairāk nekā 15 gadu dzīvo un strādā Šveicē. Otra māsa - Silvija - ir Rīgā, un dzimšanas dienās māsas parasti satiekas. Satiekas arī viņu bērni, mazbērni, mīļās māsīcas. «Sanāk diezgan liels bariņš,» jubilāre secina un atklāj, ka viņai vien ir divas meitas un četri mazbērni - divas mazmeitas un divi mazdēli. «Mazbērni jau ir tik lieli, ka pamazām sāk izklīst pa pasauli. Piemēram, mazmeita Paula ir atradusi iespēju studēt Amerikā, viņa nevarēs šodien atbraukt,» nosaka Ivetas un Elīnas mamma, cerot, ka pārējie mazbērni gan šajos svētkos būs klāt.

«Vai, dieniņ, kā man jau bērnībā nepatika dzimšanas dienas! Atceros, kā reiz, kad nāca ciemiņi, biju paslēpusies zem galda un mamma mani nevarēja atrast. Laikam jau tolaik liktenis man gatavoja triecienu, ko vēlāk saņēmu tieši savā dzimšanas dienā - manai mammai palika ļoti slikti un sākās viņas ceļš uz mūžību... Tas man bija tik liels psiholoģisks trieciens, ka es joprojām - ir pagājuši jau daudzi gadi - to savu dzimšanas dienu atceros ar asarām acīs. Es saprotu, ka tāda ir dzīve, ka tas ir neizbēgami, un tieši tāpēc es savā dzimšanas dienā ļoti novērtēju kopā būšanu ar saviem tuvajiem,» stāsta Velta Puriņa.

Viņas ikdiena paiet televīzijā - Rīga TV24 pieredzējusī žurnāliste ik rītu pulksten 9.30 tiešajā ēterā vada raidījumu Dienas personība, bet ik ceturtdienu pulksten 11 mēģina iedziļināties nodokļu labirintos, vadot raidījumu ciklu Kur paliek tavi nodokļi?. «Tas ir ierasts žurnālista darbs - intervēt, sarunāties ar cilvēkiem par aktuālo, uzklausīt viņu viedokļus, runāt ar nodokļu maksātājiem un šīs jomas ekspertiem. Man ir interesanti, un, protams, tas man patīk!» saka Velta Puriņa. Pārējā laikā viņa iesaistās dažādās sabiedriskās aktivitātēs, labdarības pasākumu organizēšanā un vadīšanā.

«Meitām ir ģimenes mīluļi, divi suņuki - franču buldodziņš un bīgls, un, kad viņas dodas tālākos izbraucienos, palīdzu viņus pieskatīt. Pabaroju, izvedu pastaigāties, paspēlējos. Tas nav bieži, bet - man ir arī tāds pienākums,» stāsta šodienas jubilāre.

Bet dzimšanas dienā viņai novēliet veselību. «Es brīnos, kā viss mainās: kādreiz saviem draugiem apsveikumos vēlēju daudz prieka, laimes un optimisma, bet tagad apzināti vai neapzināti pirmais, ko ierakstu, ir: labu veselību! Es pati cīnos ar veģetatīvo distoniju, kas pieklauvē negaidot, un tad ir ļoti smagi. Dažkārt to ir ļoti grūti pārvarēt. Tāpēc - novēliet man veselību, optimismu, darba sparu un mīlestību. Jā, mīlestības arī nekad nevar būt par daudz.».

Izklaide

Masu medijos laiku pa laikam parādās ziņas par “Rail Baltica” – tas ir Baltijas valstu simtgades projekts, kas būtiski un pozitīvi ietekmēs transporta pieejamību, tūrismu, ekonomiku un kopējo drošību. Daudzi ar nepacietību gaida šo iespēju. Igaunijas medijs “Postimees” atgādina, ka visās Baltijas valstīs dzelzceļi darbojas un jau šobrīd ar to palīdzību ir iespējams apmeklēt trīs Baltijas valstu galvaspilsētas.

Svarīgākais