RECENZIJA: Heart - "Beautiful Broken

© Publicitātes foto

Šo amerikāņu grupu jau tālajā 1973. gadā veidojušas divas māsas – Enna (vokāls) un Nensija Vilsones (ģitāra). Grupas nosaukuma izvēles laikā viņām acīmredzami Mūza (vai Mūzis?) līdzās nav stāvējusi, taču muzikālā stila izveides laikā gan - «Heart» spēlē vecmodīgu hārdroku, kurš dažkārt tiek vairāk vai mazāk veiksmīgi sakrustots ar folkroku.

Nensijai ir jau 62 gadi, Ennai - pat 66, taču abas kolorītās roka dāmas nebūt negrasās mest mieru un atkal izdevušas jaunu albumu. Pēc skaita «Heart» karjerā tas ir jau sešpadsmitais (!) ripulis. Tiesa, šoreiz to nevar dēvēt par jaunu skaņu materiālu, jo absolūti jaunas te ir tikai trīs dziesmas (no desmit), bet pārējās ir kādreiz jau izdotu dziesmu aranžijas, piemēram, «Sweet Darlin’» šoreiz pārrakstīta ar stīgu aranžijām utt. «Dažas no šīm dziesmām, iespējams, savulaik paslīdējušas klausītājiem garām, ja mēs ņemam vērā to, kādas bija ierakstu un arī radiostaciju iespējas tolaik un tagad. Atklājot šīs dziesmas sev it kā no jauna, es jutu, kā tās ar mani burtiski sarunājas,» kādā intervijā klāstījusi Enna Vilsone. Diemžēl ar klausītājiem un mūzikas kritiķiem tās (dziesmas) gan nav sarunājušās, jo tikai otrreiz grupas pastāvēšanas vēsturē kāds «Heart» albums nav ticis «Billboard» Top 100.

PAR. Albuma ievads teju vai nogāž no krēsla, cik labs tas ir! Lai gan «Beautiful Broken» kā bonusa treks bija iekļauta jau iepriekšējā albumā «Fanatic» (2012), diez ko labas atsauksmes tā nesaņēma. Aplūkojot to iespēlējušo mūziķu sarakstu, viss top skaidrs - te savu roku pielicis pats Džeimss Hetfīlds no «Metallica»! Interesanta ir sanākusi arī «I Jump», kurai ir tāds a’la «Black Sabbath» motīvs. Māsas novākušas gluži labu pārējo grupas sastāvu (it īpaši basistu), pie kura individuālās meistarības «nepiesieties».

PRET. Noklausieties jau minēto «Beautiful Broken», savukārt pārējo albumā iekļauto skaņu materiālu, tēlaini runājot, izmetiet miskastē. Nopietni, nebojājiet sev vakaru (vai rītu).

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu «Randoms».

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.