Darbu atsākusi Līgatnes pārceltuve

Martā darbu atsākusi Līgatnes pārceltuve, jo pārcēlājiem ir izdevies atbrīvot pārceltuves ūdens ceļu un uzbrauktuves tiltus no ledus, aģentūra LETA uzzināja Līgatnes novada domē.

Pārceltuves darbība tika pārtraukta janvārī lielā sala un biezās ledus kārtas dēļ. Pašlaik vietējie iedzīvotāji un Līgatnes viesi to atkal var droši izmantot.

Kā informē Līgatnes dabas taku vadītājs Jānis Andrušaitis, grūti prognozēt, cik ilgi pārcelšanās būs iespējama, jo, kūstot sniegam, paaugstināsies ūdens līmenis Gaujā un sāks iet ledus. Ledus iešanas laikā būs jāizņem uzbrauktuvju tilti un pārceltuves darbību varēs atsākt pēc pavasara paliem.

Informāciju par Līgatnes pārceltuves darbību var iegūt Līgatnes dabas taku apmeklētāju centrā.

Līgatnes pārceltuve pašlaik ir vienīgā Gaujas pārceltuve un iekļauta tehnikas vēstures pieminekļos. Šajā vietā tā ierīkota pēc Otrā Pasaules kara, kad tika izpostīts tilts pār Gauju. Tilta vietu var sazīmēt pēc vecā ceļa uzbēruma. Pārceltuvi apsaimnieko Gaujas nacionālā parka administrācija.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.

Svarīgākais