VAKARA ZIŅAS: Anete Jēkabsone māj ardievas basketbolam un plāno ģimenes pieaugumu

Edgars ļoti mīļi izturas pret savu sieviņu. Abi iepazinās pirms 15 gadiem. © Ingrīda Punka

Latvijas populārā basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota (33) pirms vairākiem gadiem atzina, ka par ģimenes pieaugumu domās tikai tad, kad beigs savu basketbolistes karjeru. Nu pienācis laiks atvadīties no sporta, jo talantīgā basketboliste beidzot nolēmusi pievērsties ģimenei.

»Vakara Ziņas« Aneti Jēkabsoni-Žogotu un viņas vīru, uzņēmēju Edgaru Žogotu aizpagājušās nedēļas nogalē sastapa apmeklējam koncertu Dzintaru koncertzālē. Beidzamajā laikā pāris ļoti reti izgāja kopā sabiedrībā, un Anete lielākoties apmeklēja pasākumus, kas saistīti ar basketbolu un citām sportiskām aktivitātēm. Vien sociālajos tīklos pāris laimīgi smaidīja, pavadot brīvdienas ar savu ģimenes mīluli, suni Renso, vai arī baudot atvaļinājumu kādā eksotiskā valstī.

Šobrīd, kad jāsāk domāt par jauno basketbola sezonu, Anete vis nesteidzas ar lēmuma pieņemšanu. Sarunā ar »Vakara Ziņām« viņa atzīst, ka visdrīzāk nāks klajā ar sensacionālu paziņojumu par savas karjeras beigām. «Tagad ļoti nopietni plānoju, ko darīt tālāk. Viss ir uz jautājuma zīmes. Iespējams, ka ir pienācis laiks pielikt punktu karjerai un pievērsties ģimenei, arī radīt pēcnācēju,» nosaka basketboliste.

Anete un Edgars laulības ostā iestūrēja 2007. gadā, bet iepazinās, kad basketbolistei bija tikai 18 gadu. Jau vairākus gadus intervijās Anete izteica vēlmi par ģimenes pieaugumu, taču atlika to uz tālāku nākotni, atzīstot, ka spēlēs basketbolu tik ilgi, kamēr veselība to ļaus.

Sportiste var lepoties ar teicamiem panākumiem un spīdošiem rezultātiem. 2005. gadā viņa kļuva par Eiropas labāko jauno basketbolisti, 2007. gadā atzīta par Eiropas labāko basketbolisti. Spēlējusi basketbola klubos Krievijā, Amerikā, Turcijā un Francijā, kā arī Latvijas sieviešu basketbola izlasē, kur ir arī kapteine.

Svarīgākais