Google skenēs senas itāliešu grāmatas

Itālijas valdība ir atļāvusi interneta gigantam Google digitalizēts divu nacionālo bibliotēku saturu, lai tās būtu pieejamas internetā.

Tas nozīmē, ka Google interneta bibliotēkā pārskatāmā nākotnē tiks iekļauts līdz pat vienam miljonam antīku grāmatu — tai skaitā Dantes, Makjavelli un Galileja darbi. Tie lietotājiem būs pieejami bez maksas, jo to autortiesību periods ir beidzies.

Itālijas valdība par darījumu ir priecīga, jo ierobežoto budžeta iespēju dēļ tai ir bijis jāsamazina naudas līdzekļi, kas tika paredzēti Romas un Florences grāmatu kolekciju iemūžināšanai.

Google iepriekšējie mēģinājumi digitalizēts ASV un Francijas bibliotēkas, bija sadūrušies ar juridiskiem šķēršļiem. Francijā uzņēmums tika apsūdzēts par trīs grāmatu autortiesību pārkāpumu, bet ASV vēl nav atrisināts strīds ar Autoru ģildi un Izdevēju asociāciju par grāmatu publiskošanu internetā.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.

Svarīgākais