Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: 10 lietu, kas raksturo Elzu Rozentāli

© F64

Jaunā dziedātāja Elza Rozentāle, ko plašāka sabiedrība iepazina pērn TV3 šovā «Izklausies redzēts», atklāj desmit lietu, kas visspilgtāk raksturo un izceļ viņas personību.

19. augustā Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā centrā, kanāls TV3 ar vērienīgu «Cabaret» izrādi svinēja savu pilngadību. Grandiozajā šovā uz skatuves redzējām un dzirdējām arī «Cabaret» dīvu, skaņās balss īpašnieci Elzu Rozentāli.

Gari mati

«Nekad neesmu nogriezusi īsus matus un nekad to arī nedarīšu. Garie mati ir mana rota un dārgums,» palepojas Elza.

Saulesbrilles «lenonenes»

«Šogad tas ir modes kliedziens un it kā nekas īpašs. Brilles iegādājos Indijā un ar «lenonenēm» (60. gadu stila apaļas un kantainas saulesbrilles - red. piez.) pat kāpju uz skatuves, ja to pieļauj manis izvēlētais koncerta repertuārs.»

«Versace Crystal Noir» smaržas

«Es pati jau vairs šo smaržu aromātu nejūtu, tomēr nevaru bez tām iziet no mājas jau pāris gadus!»

Dāmu velosipēds

Tas ir divritenis, uz kura ir taisna sēdēšana un kam ir plata stūre. Ar spieķu/riteņu aizsargiem, lai droši var aizbraukt ar kleitu vai gariem svārkiem uz koncertu Rīgas centra apkārtnē. «Esmu to iesaukusi par Mēnestiņu krāsas dēļ un dzīvesveida dēļ - sanāk bieži pa tumsu braukt ar spožu lukturi priekšā,» savu braucamo raksturo dziedātāja.

Portatīvais dators

«Tajā ir visa mana iedzīve - mūzikas krājumi, foto albumi, notis, vārdi, video no koncertiem un dokumenti. Būtu ļoti, ļoti bēdīgi, ja tas viss pazustu. Taču esmu piesardzīga un visu arī glabāju milzu neredzamajā gaisa tīmeklī.»

Kafija ar pienu un cukuru

«Tā ir gan enerģija, gan ēdiens - mans saldais ēdiens. Dienā labprāt izdzeru trīs kafijas krūzes, skrienot pa darbiņiem,» atzīst Elza.

Skatuves kleitas

Nevis klasiskas kleitas, bet gan ar «odziņu». «Gan tādas, kas der tautas dziesmām, un tādas, kas der «Cabaret» noskaņām. Nespēju iedomāties skatuves dzīvi bez šādas stilu dažādības. Esmu hameleons.»

Liela «ZaZa Bag» rokassoma

«Draugi manas somiņas jau iesaukuši par «bezdibeņiem» vai arī «tur iekšā tikai tēvs un māte trūkst». Neko nevaru padarīt. Esmu vienmēr gatava «ceļam» un koncertam,» viņa smejas.

Draudziņš, vārdā «Četrdesmit Divi»

Tas dziedātājai ceļo visur līdzi: «Mēs satikāmies Latvijas Mākslas akadēmijas karnevālā, un tā nu viņš vārdu ieguva no grāmatas «Galaktikas ceļvedis stopētājiem». Ja nav lasīts, tā ir atbilde uz mūžīgo cilvēces jautājumu - kāda ir dzīves jēga?!».