APRITĒ: Kad vilinošie 18 gadi maina dzīvi

© TV3 publicitātes foto

«Ja neesi redzējis nevienu Cabaret izrādi, šī būs iespēja redzēt visu laiku labākos un iespaidīgākos numurus vienkopus,» saka jaunās vērienīgās Cabaret izrādes režisors Viktors Runtulis. Piektdien pulksten 20 Zemgales Olimpiskajā centrā (ZOC) kanāls TV3 ar šo izrādi svinēs savus 18 gadus un aicina ikvienu skatītāju to izbaudīt klātienē.

Grandiozajā šovā piedalīsies ne tikai Cabaret dīvas Elza Rozentāle un Aija Vītoliņa, dziedātājs Ralfs Eilands, bet arī UgunsGrēka aktieri Ģirts Ķesteris (Fēlikss) un Egils Melbārdis (Gunārs), TV3 raidījuma Bez tabu vadītāja Evelīna Strazdiņa, ziņu moderatore Kristīne Anže, žurnālists Arnis Krauze, Nekā personīga žurnālisti Ilze Jaunalksne un Jānis Krēvics, seriāla Viņas melo labāk zvaigznes Ērika Eglija (Simona), Karīna Tatarinova (Margarita), Evija Skulte (Marta) un daudzi citi. Balles apmeklētājiem kopā ar TV3 zvaigznēm būs iespēja izbaudīt neierobežotu brīvību un iejusties laikā, kad vilinošie 18 gadi maina dzīvi.

Par aktieru un TV3 personību iesaistīšanos uzvedumā Viktors Runtulis gan izsakās visnotaļ noslēpumaini, norādot, ka viņš gribētu to pataupīt kā pārsteigumu. Katrā ziņā, viņi sēdēšot ļoti tuvu skatuvei, un tas būšot vien solis uz to pusi, ka viņi varētu uzkāpt arī uz skatuves.

Savukārt TV3 pilngadības kabarē rīkotāji atklāj, ka karstasinīgais kabarē orķestris aizvedīs skatītājus muzikālā ceļojumā no visiem pazīstamiem džeza ritmiem līdz pat retāk dzirdētām un elpu aizraujošām melodijām. Kabarē dīvas Elza (Elza Rozentāle) un Žustīne (Aija Vītoliņa) iejutīsies dažādu laiku tēlos un palīdzēs izdzīvot sen aizmirstas sajūtas, savukārt jaunais un talantīgais Rafaels (Ralfs Eilands) dāvinās savu neizsīkstošo enerģiju un pārvērtīs šo pilngadības ballīti par kopīgu dzīves svinēšanu ar aizraujošām dziesmām un dejām. Pasākumu jo košāku padarīs akrobāti un dejotāji. Ir padomāts arī par pārsteigumiem.

Precīzāk sakot, šajā izrādē būs apkopoti priekšnesumi no beidzamo četru gadu uzvedumiem, jo šajā laikā, īpaši pēdējos divos gados, mūzika ir ļoti mainījusies, un izrādes režisoram Viktoram Runtulim gribas parādīt visu krāšņo muzikālo paleti. Viņš atklāj, ka būs priekšnesumi arī no desmit gadus seniem Cabaret, piemēram, Aijas Vītoliņas dziedātā Me Voy, kas īpašas emocijas varētu raisīt 18 gadus vecām meitenēm...

«Mēs īpaši meklējām tādus priekšnesumus, lai būtu sasaiste ar TV3 astoņpadsmit gadu jubileju un tām emocijām, ko televīzijas cilvēki šajos gados ir pārdzīvojuši,» skaidro izrādes režisors, kurš pamanījis, ka pēdējos gados cilvēki uz Cabaret nāk meklēt aizmirstās emocijas, tāpēc topošajā uzvedumā viņš kopā ar savu radošo komandu mēģinās tās radīt.

«Astoņpadsmit gadi ir laiks, ko ar nepacietību gaida katrs jaunietis un domā, ka pilngadība sniegs neierobežotu brīvību un līdz ar to sāksies pārredzams un taisns dzīves ceļš. Pilngadības sauklis ikvienam jaunietim ir Nost ar aizliegumiem!,» uzskata Viktors Runtulis. Viņš sola, ka jaunā izrāde sniegs iespēju izmēģināt saldo brīdi, kad jaunības dullums mijas ar maksimālismu un iedomas ar realitāti. Izrādē sāks īstenoties sen lolotais sapnis par patstāvību, tāpēc ikvienam būs iespēja nobaudīt līdz šim neatļautos augļus. «Piektdienas vakarā visa izrādes komanda - mūziķi, solisti, dejotāji, aktieri, akrobāti - izdzīvos katrs savas atmiņas par pilngadības laiku un palīdzēs tajās atgriezties arī skatītājiem,» atklāj Cabaret režisors.

«Astoņpadsmit gadu laikā TV3 ir piedzīvojis daudzus aizraujošus mirkļus, un tieši mūsu skatītāji ir tie, kas mūs iedvesmo radīt aizvien jaunus stāstus, lai kopā uzzinātu daudz jauna, lai priecātos, pārdzīvotu, smietos, lepotos, iedvesmotos. Pateicībā par saņemto mīlestību vēlamies TV3 18 gadus nosvinēt ar vērienu kopā ar mūsu uzticīgajiem skatītājiem un kanāla zvaigznēm. Balle solās būt aizraujoša, tomēr nevaram solīt, ka TV3 kļūs stipri nopietnāks. Mēs turpināsim svinēt dzīvi, vienlaikus neizvairoties arī no nopietnām tēmām,» uz pilngadības svinībām aicina arī Baiba Zūzena, MTG TV Latvia vadītāja.

Svarīgākais