Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Vasiļjevs novērtē latviešu sieviešu dabiskās krūtis

© F64

Pasaulslavenais Krievijas modes vēsturnieks, interjeru dekorators, scenogrāfs, grāmatu autors, lektors un kolekcionārs Aleksandrs Vasiļjevs beidzamo gadu laikā ļoti bieži viesojas Latvijā.

Pavisam nesen viņš «Mis un Misters Latvija 2016» finālā vērtēja konkursantus un atzina, ka Latvijas daiļavas atšķirībā no Krievijas daiļā dzimuma pārstāvēm var lepoties ar dabiskām krūtīm un lūpām, kas nav uzlabotas ar silikonu un botulīna injekcijām.

Sarunā ar »Vakara Ziņām« Aleksandrs Vasiļjevs pastāstīja, ka ilgus gadus jau ir žūrijas prezidents populārajā «Mis Krievija» skaistumkonkursā. Tieši tādēļ viņš ar lielu interesi iesaistījies arī «Mis un Misters Latvija 2016» dalībnieku vērtēšanā. Vaicājot, ar ko atšķiras Latvijas skaistumkonkursa standarti no līdzīgiem konkursiem Krievijā, Vasiļjevs uzsvēra, ka latvietēm un krievietēm ir pavisam atšķirīgas figūras: «Krievijas skaistumkonkursu dalībniecēm ir kuplākas krūtis atšķirībā no Latvijas konkursantēm. Taču latviešu jaunietes ir skaisti saģērbtas un safrizētas, kā arī var lepoties ar dabisku skaistumu, nevis plastiskās ķirurģijas paveiktajiem brīnumdarbiem. Tādēļ īpaši apsveicu latviešu skaistumkonkursa dalībnieces ar viņu dabisko skaistumu.»

Saistībā ar savu profesionālo darbību Latvijā Vasiļjevam ir lieli plāni. Šobrīd modes vēsturnieka kolekcijas izstāde «Pieradinātā daba» ir skatāma Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā. Savukārt Ventspilī, Livonijas ordeņa pilī,

skatāma Vasiļjeva izstāde «Kāzu tērpi 1860-2010». Vasiļjevs tik ļoti iemīlējis Ventspili, ka pāris dienas baudīja arī pilsētas viesmīlību un devās pastaigā gar jūru. «Man Latvijā ļoti patīk. It sevišķi tagad, kad visā Eiropā ir terorisma draudi, šeit ir īsts paradīzes stūrītis. Latvijā pavadīt laiku un atpūsties ir tīrā bauda,» atzina modes guru.

Turklāt 23. novembrī Aleksandrs Vasiļjevs Vecrīgā atklās privāto modes muzeju.