VAKARA ZIŅAS: Ministrs Jānis Dūklavs tur īkšķi par Latvijas sportistiem

Sacensību galvenajā maršrutā ar 160 centimetru augstiem šķēršļiem, kas deva iespēju krāt punktus Pasaules kausa zonas rezultātu tabulā, FEI Longines reitingā un startam 2017. gada Eiropas čempionātā Gēteborgā, piedalījās prasmīgākie 29 sportiskie pāri. No tiem tikai četri pamatdistanci veica bez soda punktiem un sacentās pārlēkšanā par uzvaru. Saīsinātajā distancē pirmās trīs vietas ieguva lietuvieši © Mārtiņš ZILGALVIS, F64 Photo Agency

Nesen sporta centrā «Kleisti» valdīja īpaša gaisotne, jo norisinājās Pasaules kausa Centrāleiropas zonas posma sacensības šķēršļu pārvarēšanā jātnieku sportā, kvalifikācija Eiropas čempionātam. Par pašmāju sportistiem «Grand Prix» maršrutā pārdzīvoja un līdzi juta arī zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs sarunā ar »Vakara Ziņām« pastāstīja, ka īpaši nevienu sportistu nevar izcelt, jo viņš pārdzīvojis par visiem latviešu sportistiem un viņu zirgiem. «Jau ceturto reizi ierodos šajās sacīkstēs un cenšos būt tieši tad, kad notiek gada galvenais pasākums Latvijas jāšanas sportā - Pasaules kausa Rīgas posma «Grand Prix» izcīņa - un šķēršļi tiek pacelti līdz 160 centimetru augstumam. Šīs sacīkstes parāda mūsu sportistu augsto sportisko līmeni. Prieks par starptautiskajā arēnā regulāri startējošajiem sportistiem - Ģirtu Brici, Andi Vārnu, Kristapu Neretnieku. Gandarījums ir par to, ka aug Latvijas jātnieku jaunā paaudze un gūst atzīstamus panākumus. Vēlu, lai šis darbs neapsīkst, un tagad, Rio olimpiādes gaidās, es patiesi ceru, ka kādreiz kāds Latvijas sportists ar Latvijā audzētu zirgu piedalīsies olimpiskajās spēlēs. Paldies sacensību organizētājiem un sporta bāzes «Kleisti» apsaimniekotājiem - Latvijas Jātnieku federācijai, kuri kopā spēj sarīkot šāda līmeņa sacensības, par kurām augstu vērtējumu esmu uzklausījis no daudzu valstu pārstāvjiem. Turklāt ļoti būtiski, ka šādas sacensības ļauj parādīt arī mūsu zirgaudzētāju darbu un veicina šīs lauksaimniecības nozares attīstību,» savu viedokli pēc «Grand Prix» maršruta pauda Dūklavs.

Ministrs Dūklavs atzina, ka ir ļoti gandarīts, ka svētdienu pavadījis tik kvalitatīvās un interesantās sacensībās. «Skatījos, ka visas tribīnes bija pilnas ar jauniem cilvēkiem, kas ļoti priecēja. Cerams, ka arvien vairāk jaunu cilvēku ieinteresēsies par šo veselīgo sporta veidu, kā arī nākamajās sacensībās paplašināsies dalībnieku loks, jo šīs ir ļoti augsta līmeņa sacensības,» sarunā ar »Vakara Ziņām« atklāja Dūklavs.

Latvijas Jātnieku federācijas prezidents Agris Blaus visas trīs dienas ne tikai vēroja sacensību dalībnieku startu, bet arī rūpējās par tehniskām niansēm un sekoja līdzi katrai niansei. Blaus jau 15 gadu veiksmīgi vada Latvijas Jātnieku federāciju un rīko ne tikai augsta līmeņa starptautiskas sacensības, bet arī Latvijas mēroga sacensības, kas notiek teju katru nedēļas nogali gan «Kleistos», gan citos Latvijas novados. Raksturojot nupat kā notikušās prestižās sacensības, Blaus uzsver: «Pasaules kausa Centrāleiropas zonas posma sacensības ir ļoti nopietnas. Sportisti krāj punktus starptautiskam reitingam, sportisti šeit var iegūt punktus kvalifikācijas kausa finālam un vēl iegūt kvalifikāciju uz Eiropas čempionātu, kas nākamgad notiks Gēteborgā Zviedrijā.



Svarīgākais