9.augusta jubilāre: jaunā dziedātāja Laura Purena

ATGRIEZUSIES no Birštonas vasaras mūzikas akadēmijas meistarklasēm, jaunā dziedātāja Laura Purena ir gatava kāpt uz starptautiskā mūzikas festivāla Summertime – aicina Inese Galante noslēguma koncerta skatuves © Devika EVSIKOVA, no Lauras PURENAS personīgā arhīva

«Mans draugs teica, ka šodien pulksten vienpadsmitos man jābūt gatavai, bet, kas notiks tālāk, neko nezinu. Un es jūtos ļoti atvieglota, ka man par to nav jādomā,» smaidot saka jaunā dziedātāja, konkursa Ineses Galantes talanti 2016 uzvarētāja kategorijā Vokālā māksla, J. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) 4. kursa studente Laura Purena. Viņai šodien 25. dzimšanas diena.

Šī vasara jaunajai dziedātājai paiet darbos un sevis radošā pilnveidošanā - kopā ar akadēmijas biedriem muzicējot dažādos kamermūzikas projektos, Bērnu operas svētkos Tērvetē dziedot operstudijas Figaro iestudētajā J. Mediņa pasaku operā bērniem Sprīdītis, kā arī desmit dienas pavadot Lietuvas kūrortpilsētas Birštonas vasaras mūzikas akadēmijas meistarklasēs vokālistiem, kas noslēdzās svētdien. «Darbs bija ļoti intensīvs - bija iespēja strādāt pie dažādiem pedagogiem no Lietuvas, kā arī pie krievu opermūzikas dīvas Annas Ņetrebko skolotājas Tamāras Novičenko [Sanktpēterburga, Krievija]. Dziedāju arī trīs koncertos - gan Birštonas kultūras centrā, gan sanatorijā Egle. Daudz ko iemācījos, sapratu, ieguvu. Un, lai arī biju jau ļoti nogurusi un gribēju mājās, jūtos ļoti gandarīta,» stāsta šodienas gaviļniece, piebilstot, ka, visticamāk, nākamvasar viņa uz Birštonu brauks atkal. Nākamvasar Laurai arī jābeidz JVLMA un, kā viņa pati saka, vēl arī jāiestājas maģistrantūrā.

Bet vēl pirms atsākas studijas augstskolā, talantīgā jaunā dziedātāja svētdien, 14. augustā, kāps uz Dzintaru koncertzāles skatuves Jūrmalā, kur kopā ar konkursa Ineses Galantes talanti 2016 otrās vietas ieguvēju Vadimu Vakarjuku (A.R.T.Musica) piedalīsies starptautiskā mūzikas festivāla Summertime - aicina Inese Galante noslēguma koncertā, izpildot Alfredo un Violetas duetu no Džuzepes Verdi operas Traviata. «Tajā pašā dienā pulksten 14.30 es būšu arī Vērmanes dārzā Rīgā, kur dziedāšu nebēdnīgi muzikālajā dziesmu spēlē bērniem Paukojam un šmaukojam,» piebilst zaķēna Šmauka lomas atveidotāja.

«Uzreiz pēc koncerta Dzintaru koncertzālē sākšu gatavoties nākamajiem kamermūzikas koncertiem, bet, vēl līdz atsākas studijas, man ir plānā arī kādu dienu atpūsties. Jo šovasar tas kaut kā vēl nav sanācis. Gribētu kaut kur pabraukt pa Latviju, vismaz uz pāris dienām. Arī pie mammas ļoti gribētu aizbraukt,» saka šodienas jubilāre.

Bet šodien viņa baudīs savu dzimšanas dienu, kurā par viņas labo garastāvokli, prieku un pārsteigumiem rūpēsies draugs, džeza saksofonists Kristaps Ļubovs. «Viņš visu dienu ir izplānojis, viņš arī ceps man kūku, un es neko nezinu, kas notiks,» Laura priecīgi stāsta, uzsverot, ka viņa vairs nemaz negrib plānot un organizēt pati savus svētkus. «Neko neplānojot un neko negaidot, sanāk vislabākie svētki. Jubilāram, visu dienu stāvot pie plīts un organizējot svētkus saviem viesiem, pašam pēc tam vairs nav spēka svinēt. Tāpēc šoreiz jūtos tik atvieglota, ka man ne par ko nav jādomā.»

Ko jubilārei šodien novēlēt? Laura saka: daudz enerģijas un radošas iedvesmas, lielāku pašpārliecību un ticību saviem spēkiem. «Tāds komplektiņš man noderētu - gan studijām, gan turpmākajai radošajai darbībai.».



Svarīgākais