VAKARA ZIŅAS: Imantdienu īpašā viešņa dziedātāja Agnese atlido no Bostonas

Kā īpašā Imantdienu viešņa Latvijā ieradās savulaik populārā dziedātāja Agnese, kura jau vairākus gadus dzīvo Bostonā Amerikā. Viņa tovakar dziedāja vairākkārt, arī duetā ar Renāru Kauperu © F64

Nesen Cēsu Pils parka estrādē izskanēja tradicionālie komponista Imanta Kalniņa mūzikas svētki, kuros uzstājās Latvijas spožākie skatuves mākslinieki, kā arī pēc vairāku gadu pārtraukuma mūzikas mīļotājus priecēja Amerikā dzīvojošā latviešu dziedātāja Agnese Linarts.

Šogad Imantdienas piedzīvoja 40 gadu jubileju, kas sakrīt ar citiem nozīmīgiem svētkiem, jo tieši šogad tautā mīlētais komponists Imants Kalniņš svin savu 75. dzimšanas dienu. Koncerta pirmajā daļā skatītājus priecēja grupa «Turaidas roze» ar tās spridzīgo solisti Olgu Rajecku un Uģi Rozi. Savukārt koncerta otrajā daļā muzicēja apvienība «Raxtu raxti», piedāvājot gan vairākus pirmatskaņojumus, gan arī labi pazīstamas un iemīļotas Kalniņa dziesmas. Turklāt grupas soliste Kristīne Kalniņa kāpa uz skatuves tikai mēnesi pēc dēlēna Eduarda pasaulē nākšanas, kas dzimis laulībā ar Martu Kristiānu Kalniņu. Koncerta kulminācijā uz skatuves kāpa Renārs Kaupers, kas atdzīvināja 1997. gada ieraksta «Par lietām, kuras tā ar nekad nepāriet» dziesmas. Turklāt Imantdienu apmeklētājiem bija unikāla iespēja atkal dzirdēt pirms vairākiem gadiem no Latvijas emigrējušās dziedātājas Agneses Linarts balsi.

Izklaide

Masu medijos laiku pa laikam parādās ziņas par “Rail Baltica” – tas ir Baltijas valstu simtgades projekts, kas būtiski un pozitīvi ietekmēs transporta pieejamību, tūrismu, ekonomiku un kopējo drošību. Daudzi ar nepacietību gaida šo iespēju. Igaunijas medijs “Postimees” atgādina, ka visās Baltijas valstīs dzelzceļi darbojas un jau šobrīd ar to palīdzību ir iespējams apmeklēt trīs Baltijas valstu galvaspilsētas.

Svarīgākais