Latvijas pārstāvis Džonijs finišē “Slavjanskij Bazar”

© Publicitātes foto

Baltkrievijā notiekošajā kultūras festivālā “Slavjanskij bazar v Vitebske 2016”, kas šogad svin savas pastāvēšanas 25. gadadienu, vakar notika estrādes dziesmu izpildītāju konkursa pusfināls, kurā arī beidzās Latvijas pārstāvja Džonija piedalīšanās festivālā.

Pēc vakar koncertzālē “Vitebska” notikušā pusfināla no dalībnieku skaita tika “atsijāti” seši mākslinieki, tas nozīmē, ka viņi saņēma apliecības par piedalīšanos, bet vienlaikus tas arī nozīmē to, ka viņi nepiedalīsies finālā, kura pirmais koncerts ar nosaukumu “Slāvu hits” šovakar notiks vasaras amfiteātrī. No konkursa atsijāti Kubas, Argentīnas, Bulgārijas, Kolumbijas, kā arī Baltkrievijas divu kaimiņvalstu - Latvijas un Polijas - pārstāvji.

Kā uzsvēra konkursa žūrijas komisijas priekšsēdētājs dziedātājs Valērijs Ļeontjevs, žūrijai esot bijusi ļoti grūta izvēle, jo uz konkursu atbraukuši talantīgi izpildītāji ar ļoti labu vokālu. “Tas liecina par konkursa augsto līmeni, kas, ticiet man, nav nemaz tik bieži,” izteicās Ļeontjevs. Finālā netikušajiem Ļeontjevs ieteica neraizēties. “Tam nav jābūt par iemeslu sarūgtinājumam. Tā ir pieredze, kas palīdzēs uzvarēt nākotnē”.

Latvijas vārds vēl izskanēs festivālā - šovakar koncertā “25 vasaras mirkļi”, kurā muzicēs “Slavjanskij bazar” iepriekšējo gadu uzvarētāji un laureāti, uzstāsies dziedātāja Samanta Tīna, kas 2012. gadā gan neieguva konkursa galveno trofeju, toties ieņēma augsto 1. vietu, viņai paredzēta uzstāšanās arī festivāla noslēguma koncertā 18. jūnijā. Samanta Tīna ir arī žūrijas locekle bērnu izpildītāju konkursā, kurā Latviju pārstāv Melisa Kovaļova.

Izklaide

Enerģiskā pašmāju grupa “Have No Heroes”, kuras pārstāvji sevi pieskaita pankrokam, lai gan drīzāk spēlē postpanka nišā, izdevuši jaunu singlu “Upside-Down World” un tā video. Tā gan ir viņu pieteikto jaunumu mazākā daļa.

Svarīgākais