Kas visvairāk kaitina latviešus vasarā?

© publicitātes

Par kaitinošākajām lietām gada siltākajā sezonā Latvijas iedzīvotāji (55%) atzinuši kukaiņus, odus un mušas, kā arī sliktus laikapstākļus brīvdienās (52%), noskaidrots Actimel veiktajā aptaujā.

Gandrīz 40% aptaujāto atzīst, ka nav apmierināti ar to, ka vasarā ir pārāk maz siltu dienu. Tajā pašā laikā katru ceturto respondentu kaitina svīšana un karstums, kas neļauj izgulēties. Piektdaļa norāda, ka apnicīga ir arī pārāk liela tveice iekštelpās un sabiedriskajā transportā.

Papildu laikapstākļiem Latvijas iedzīvotāji minējuši arī citas lietas, kas bojā viņu vasaru, - pārāk auksts ūdens Baltijas jūrā (21%), vīrieši, kas nēsā zeķes sandalēs (19%), un sastrēgumi ceļā uz pludmalēm (18%).

Aptauja, kas atklāj, ka Latvijas vasarai ir grūti izdabāt cilvēkiem, veikta Actimel StayStrong kampaņas ietvaros. Tās mērķis ir iedrošināt cilvēkus ikdienas izaicinājumus tvert vieglāk.

Par pētījumu

Pētījumu veicis Actimel sadarbībā ar Mindscan 2016. gada jūnijā, aptaujājot Latvijā 500 respondentus vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais