RECENZIJA: Gentlemans Pistols - "Hustler’s Row"

© publicitātes

«Getlemans Pistols» ir britu pilsētā Līdsā 2003. gadā izveidota «rokgrupa, kas spēlē rokmūziku» - tā vismaz viņi paši sevi piesaka sociālajos tīklos, toties mūzikas kritiķi viņu stila definēšanai lieto terminus «hard & stoner rock». No pašas pirmās dienas grupā ir vokālists/ģitārists Džeimss Atkinsons, taču apskatnieka uzmanību šī blice izpelnījās ar otru ģitāristu – tas ir slavenais Bils Stīrs, kurš bija slaveno «grindcore» pionieru «Napalm Death» rindās šī stila klasikas, albumu «Scum» (1987) un «From Enslavement To Obliteration» (1988) ierakstu laikā, bet pēc tam kopā ar vokālistu Džefu Volkeru un bundzinieku Kenu Ouenu izveidoja ne mazāk slaveno «Carcass».

Izrādās, ka Stīrs mēdz spēlēt arī maķenīt rāmāku mūziku - bez «Getlemans Pistols» viņš vēl kā otrais ģitārists stiprina «heavy metal» grupas «Angel Witch» koncertus. Ja par «Getlemans Pistols», tad Stīrs tās sastāvā ir no 2009. gada, arī abi pārējie mūziķi ir pievienojušies laika gaitā (bundzinieks Stjuarts Dobinss - 2007. gadā, basģitārists Roberts Tripltons - 2014. gadā), šajā blicē vērojama bieža tautas staigāšana. Arī diski tiek izdoti neregulāri: «Hustler’s Row» ir trešais grupas karjerā, iepriekšējie izdoti 2007. un 2011. gadā. Augstas zvaigznes no debesīm «Getlemans Pistols» līdz šim nav grābuši, kas pat mazliet pārsteidz.

PAR. Labs un «ciets» hārdroks 90. gadu pirmās puses labākajās tradīcijās, tikai ar modernizētāku skanējumu, piemēram, pašā labākajā dziesmā «Devil’s Advocate On Call» ieskanas kaut kas no «Velvet Revolver» un «The Darkness». Izcelšanas vērtas ir arī dziesmas «The Searcher» un «Private Rendezvouz». Rezumējot - jauks albums, it īpaši noderīgs autobraucējiem.

PRET. Nekā sevišķa, nav brīnums, ka «Hustler’s Row» nav pieteicies uz apvērsumiem toptabulās. Albumu noslēdzošā balādīte arī galīgi nepadevusies. Tā - var klausīties, var neklausīties. Trijnieciņš, laikam ar plusu.

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu «Randoms».

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.