RECENZIJA: M83 - "Junk"

© publicitātes

Festivāls «Positivus» jau klauvē pie durvīm – tas notiks no 15. - 17. jūlijam. Par otrās dienas galvenās skatuves «headlaineriem» piesolīti franču elektronisti «M83», kuru kompozīcijas iekļautas veselas čupas jauniešu auditorijai paredzēto blokbāsteru skaņu celiņos, tāpēc nav brīnums, ka savulaik viņi nominēti «Grammy» balvai.

Taču darbs pie Holivudas projektiem «M83» līderim Entonijam Gonsalesam paņem daudz laika, grupas muzikālajām aktivitātēm tā atliek mazāk un, iespējams, tāpēc uz jauno studijas albumu nācās gaidīt piecus gadus - iepriekšējos sešus ripuļus grupa krāmēja ārā ik pēc pāris gadiņiem. Šis ir pirmais albums, kas tapis bez vokālistes un taustiņnieces Morganas Kibijas, kurai šobrīd ir jauns projekts «White Sea». Ierakstā piedalījušies arī daži slaveni viesmūziķi, piemēram, Stīvs Veijs (dziesmā «Go!») un Beks («Time Wind»). Kopumā - 15 kompozīcijas, visdažādākajos stilos un noskaņās.

PAR. Albuma vāciņš it kā brīdina, ka saturā gaidāmi dažādi brīnumi, un tā arī ir - kaut vai smieklīgā, franciski iedziedātā «Bibi The Dog». Elektronisks sintīpops ar «dream pop» vietā un nevietā. Radiostacijās dzirdēta «Do It, Try It», lai gan daudz tīkamāka šķiet jau pieminētā «Go!», vēl arī «Laser Gun».

PRET. Grūti iedomāties, kā «M83» spēs saturiski aizpildīt «Positivus» festivāla lielo skatuvi, piemēram, ar tik miegainām un apnicīgām kompozīcijām kā «For The Kids» vai arī sešas minūtes garo «Solitude».

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu «Randoms».

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.