12.jūlija jubilāre: Noras Bumbieres fonda dibinātāja, dziedātājas māsa Māra Zustrupa

LAIMĪGA. Māra Zustrupa ir iemācījusies novērtēt to, kas viņai ir, un viņa nesūdzas par to, kā pietrūkst. «Jādzīvo ar to, kas ir! Man apkārt ir mani bērni, mazbērni, vīrs un draugi! Dievs ir varens, un es tiešām esmu ļoti laimīga!» © Privāts arhīvs

«Viss grūtais ir pagājis, aizgājis, un nav vairs tik sāpīgi. Viss ir pārciešams, ja līdzās ir labi un mīļi cilvēki. Un, paldies dievam, ka man tādi ir,» saka Noras Bumbieres fonda dibinātāja un vadītāja, dziedātājas māsa Māra Zustrupa. Viņu šodien suminām dzimšanas dienā!

«Šogad pirmo reizi savā dzimšanas dienā nebūšu mājās - bērni man uzdāvinājuši atpūtas braucienu, un es veselu nedēļu baudīšu vasaru Jūrmalā. Ceru tikai, ka būs labs laiks,» priecīgi saka šodienas gaviļniece. «Parasti manā dzimšanas dienā vienmēr ir pilna māja ciemiņu, jo man ir ļoti daudz radu. Lielākā daļa radinieku gan jau ir aizsaulē, taču ir jaunākā paaudze - bērni, mazbērni. Man pašai ir divas meitas, arī māsas dēlu Georgu es uzskatu par savu bērnu. Tāpat arī nešķiroju savus un māsas mazbērnus - tie visi ir mani un kopā jau seši. Tā ka esmu ļoti bagāta! Mēs bieži satiekamies arī ar brālēniem un māsīcām un cits citu atbalstām,» aizrautīgi stāsta Noras Bumbieres māsa. Viņa atminas, ka arī bērnībā vecāki vienmēr svinēja gan meitu dzimšanas dienas, gan visas pārējās jubilejas. «Mana mamma bija ļoti laba saimniece, pīrāgi, plātsmaizes un kūkas vienmēr bija galdā, un visi svētki tika svinēti priekā un ar skaistām dziesmām.»

Arī šodien Mārai Zustrupai vēlam prieku, un, kas zina, varbūt arī skaistas dziesmas sanāks padziedāt. Jo, kā jubilāre pati atklāja, viņai šodien jau ir sarunāts randiņš Jūrmalā - ar dziedātājiem Viktoru Lapčenoku, Margaritu Vilcāni un Iru KraujuDūdumu. Bet visi pārējie radi un draugi, kuri grib pievienoties, lai zvana un būs mīļi gaidīti. «Protams, visi, kuri gribēs, varēs mani atrast un satikt,» jubilāre apsola.

Māra Zustrupa stāsta: viņas izveidotais fonds, kas nosaukts māsas vārdā, uztur dzīvu leģendārās latviešu estrādes zvaigznes piemiņu. Un nākamgad 13. martā, Noras Bumbieres 70. dzimšanas dienā, būs jau desmit gadu, kopš fonds regulāri rīko koncertus, kuros izcilās dziedātājas bijušie skatuves partneri un arī jaunie estrādes mākslinieki izpilda viņas repertuāru, neļaujot pagaist atmiņām par viņas neparasto personību. «Nākamgad 70 gadu paliek ne tikai Norai, bet arī Viktoram Lapčenokam. Savukārt Žoržam Siksnam būs 60. Un tas nozīmē, ka jau ļoti intensīvi domājam un gatavojamies šīs apaļās jubilejas svinēt. Ir ļoti daudz darba,» saka Māra Zustrupa, atklājot, ka fonda 10. dzimšanas diena ar vērienīgu pasākumu Jelgavā tiks atzīmēta nevis 13. martā, jo nākamgad tā ir pirmdiena, bet dienu iepriekš. Un tad ar šo koncertu mākslinieki dosies tūrē pa daudzām Latvijas pilsētām. «Koncertā piedalīsies visi tie, kuri šos desmit gadus ar fondu ir sadarbojušies, - tie ir Viktors Lapčenoks, Žoržs Siksna, Ira KraujaDūduma, Zigfrīds Muktupāvels, kā arī Noras Bumbieres fonda rīkotā konkursa Latvijas jaunie vokālisti laureāti Samanta Tīna, Sabīne Berezina, Rūta Dūduma. Tie ir mūsu bērni, kas izauguši fondā un aktīvi piedalās mūsu pasākumos. Noteikti būs arī komponisti, kuri raksta dziesmas, ko izpildām. Un, tā kā jūs jau zināt, ka Nora Bumbiere bija cieši saistīta ar Raimondu Paulu, uz šo jubileju aicināts arī Raimonds Pauls. Un Zigmars Liepiņš. Būs labi!» Māra Zustrupa ne mirkli nešaubās.



Svarīgākais