RECENZIJA:Rob Zombie - "The Electric Warlock"

© publicitātes

Industriālā šokroka meistars Robs Zombijs uz skatuves ir jau vairāk nekā 30 gadus – savulaik viņam bija gluži laba grupa «White Zombie», bet 90. gadu beigās šaušalīgi bārdainais un matainais vokālists uzsāka solokarjeru. Pēdējā laikā viņš ar mūziku gan apietas maķenīt nevērīgāk, jo Robs ir diezgan pieprasīts šausmu filmu režisors un arī aktieris.

Arī visi viņa seši studijas albumi ir kā šausmu filmas: cenzējami teksti, bet CD bukletā ievietotās ilustrācijas vispār būtu apzīmējamas nevis ar uzlīmīti 18+, bet kādiem 35+. Pēc trīs gadu pārtraukuma Robs Zombijs atkal nācis klajā ar jaunu albumu, kas faniem neliks vilties - «The Electric Warlock Acid Witch Satanic Orgy Celebration Dispenser» (tāds ir šī diska pilnais nosaukums, kā kaut ko tādu vispār var izdomāt?!) iekļauts ducis kompozīciju absolūtā Roba stilā. «Es varu bez vilcināšanās pateikt, ka šis ir mans mīļākais albums - un tas nav joks!» tā pats mūziķis. «Jā, es, protams, zinu, ka tā par saviem jaunajiem albumiem saka katrs idiots, bet šis tiešām ir pats, pats smagākais mūsu darbs, īsts muzikālais monstrs. Piemēram, dziesma «Well, Everybody’s Fucking In A U.F.O.» pilnīgi noteikti kļūs «Rob Zombie» klasiku. Es ne ar vienu savu albumu neesmu noņēmies «Hellbilly Deluxe» (1998) laikiem, taču tas bija tā vērts.» Jāpiebilst, ka albuma producents bijis rokmūzikas jomas profesionālis Kristofers Heriss jeb Zeuss(«Queensryche», «Sex Feet Under», «Act Of Defiance», «Kataklysm» u.c.).


PAR. Interesanti, ka viņš panāk šādu industriāli smagu un niknu skanējumu?! Par paša Roba ieteiktās dziesmas kvalitāti māc šaubas , taču «The Life And Times Of A Teenage Rock God» un «The Hideous Exhibitions Of A Dedicated Gore Whore» gan ir labu labas! Robs Zombijs turpina maukt savā stilā - kamēr Eliss Kūpers, Merilins Mensons un viņiem līdzīgie atpūšas, gluži labi derēs arī šis «hororroka» lielmeistars.


PRET. Kaut kā te pietrūkst - kā gaļa bez sāls (vai, to par Robu labāk neteikt - viņš taču ir vegāns...), jau iepriekšējā vai aiziepriekšējā albumā bija jūtams, ka šim vīram sāk aptrūkties muzikālo ideju. Nudien labāk paklausīties Roba piesaukto «Hellbilly Deluxe» (1998) vai «The Sinister Urge» (2001). Bet vēl labāk - kādu koncertnieku vai viņa labāko dziesmu apkopojumu.


* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu «Randoms».

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.