RECENZIJA: Volbeat - "Seal The Deal & Let’s Boogie"

© publicitātes

Dānija un smagā mūzika – kas gan tur var būt?! Patiesībā nekā liela arī nav: no agrākajiem laikiem piesaucams šokējošais King Diamond ar «Mercyful Fate», puslīdz labā līmenī smago roku spēlēja «Pretty Maids», jaunākajos laikos sevi labi pierādījušas «nāvinieciņu» grupas «Hatesphere» un «Illdisposed», taču nekas cits ātrumā prātā nenāk. Taču dāņiem ir arī «Volbeat», kas nesen laidusi klajā savu sesto studijas albumu.

Pēdējie pieci grupas albumi bijuši stabili Nr.1 dāņu topā, «Beyond Hell/Above Heaven» (2010) un «Outlaw Gentlemen & Shady Ladies» (2013) labi kotējušies arī Zviedrijā, Norvēģijā, Somijā, Austrijā un Šveicē, taču «Seal The Deal & Let’s Boogie» panākumi pārspēj tos visus: pirmā vieta visās minētajās valstīs, vēl arī Beļģijā, Nīderlandē un Vācijā (!), kā arī sensacionāli augstā ceturtā vieta štatos! Hmm, kas tad mums te ir? Kopenhāgenas grupa izveidota 2001. gadā, tās sastāvā šobrīd palikuši tikai trīs mūziķi - abi tās dibinātāji Mihaels Poulsens (vokāls, ģitāra) un Jons Larsens (bungas), kā arī amerikāņu ģitārists Robs Kadžiāno (šajā projektā arī basists), kurš pazīstams pēc darbošanās «thrash metal» supergrupā «Anthrax». Starp citu, arī «Volbeat» sākotnēji esot spēlējuši īpatnēju «rockabilly» un «thrash metal» (to iesauca par «psychobilly») samaisījumu, taču pašlaik palikuši pie melodiska «heavy metal».


PAR. Kaut ko jauku un gana klausāmu atrast te, protams, var. Piemēram, enerģiski žiperīgās «The Devil’s Bleeding Crown» un «Seal The Deal», kopdarbu ar Danko Jones dziesmā «Black Rose» vai ar kaut ko līdzīgu gospeļu dziedājumam bagātināto «Goodbye Forever». Interneta atsauksmēs daži aizgūtnē slavē šķebinoši melodisko «For Evight», citiem iepatikusies «Status Quo» garā ieturētā «Battleship Chains». Ļaudis klausās, ļaudis vērtē.


PRET. Apbrīnojami, ka tik viduvēja «heavy metal» brigāde spēj iekarot tik daudz valstu topus - varbūt viņiem ir mežonīgi spēcīgs menedžments un reklāma? Neko tādu, lai liktu sajūsmā spiegt un prasīt vēl, «Seal The Deal & Let’s Boogie» nudien nepiedāvā. Pamīksts «softrociņš», kas tikai brīžiem pārvēršas par zobainu metālu. Pfff...


Sandris Vanzovičs

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu «Randoms».

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.