Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Elīna Garanča Latvijā ieradusies bez ģimenes

© Ingrīda Punka

Viens no šīs vasaras grandiozākajiem notikumiem ir nupat kā aizvadītais pasaulslavenās latviešu operdziedātājas Elīnas Garančas un krievu operdziedātāja Dmitrija Hvorostovska kopīgais koncerts Dzintaru koncertzālē. Uz Latviju Elīna šoreiz ieradusies strādāt, tāpēc arī viena bez bērniem un mīļotā vīra.

Pirmā sadarbība slavenajiem operdziedātājiem Garančai un Hvorostovskim notika 2015. gada oktobrī Hvorostovska īstenotā projektā «Hvorostovskis un draugi». Novērtēt pasaulslaveno dziedoņu sniegumu Dzintaru koncertzālē šonedēļ steidza Latvijas prominences, ierēdņi un kultūras darbinieki.

Beidzamajos gados Garanču dzimtajā Latvijā koncertos var dzirdēt reti. Pēdējais viņas koncerts Latvijā notika 2015. gada decembrī uz Latvijas Nacionālās operas skatuves un bija veltīts dziedātājas mātes - slavenās vokālās pedagoģes Anitas Garančas - piemiņai.

Šoreiz Elīna Latvijā viesojās darba darīšanās bez savas mīļās ģimenes - pazīstamā diriģenta Karela Marka Šišona un abu atvasēm - vecākās meitas Katrīnas Luīzes un jaunākās Kristīnas Sofijas.