Stībelis piedalīsies Krievijas Eirovīzijas atlasē

© Jānis Saliņš F64

7. martā Maskavā noskaidrosies, kurš šogad Eirovīzijas dziesmu konkursā pārstāvēs Krieviju, un šīs valsts nacionālās atlases finālā 25 citu finālistu vidū ar savu dziesmu I love I love I love you iekļuvis arī Jānis Stībelis.

Šo dziesmu latviešu valodā Stībelis bija iesniedzis Latvijas Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālajai atlasei, bet, uzzinot, ka tā nav iekļuvusi fināla desmitniekā, radusies ideja tās anglisko versiju iesniegt atlasē kaimiņzemē. Dziesma apsteigusi vairākus tūkstošus citu pretendentu un iekļuvusi konkursa pusfinālā. Fināla koncertā Stībelis uzstāsies ar savu skatuves vārdu Jay Stever. Koncertu Latvijas teritorijā būs iespējams noskatīties TV kanālā RTR-Planeta. Balsot varēs arī ar interneta starpniecību.

Izklaide

Par projekta “Kuolm randõ/Trīs krasti” izdoto plati – tā tautās laišanas koncerts septembra beigās notika kultūras centrā “Siguldas devons” – pēdējā laikā saņemts tik daudz jautājumu no sērijas “kā ir?”, “kas tie ir?”, “vai vērts klausīties?” u.tml., ka nācās vien ķerties pie notestēšanas, lai gan iepriekš to nebija domāts darīt. Kāpēc nebija domāts? Jo šķita, ka “Kuolm randõ” piedāvās kaut ko no pārāk augstiem plauktiem.

Svarīgākais