Izveidota kinocienītāju tīmekļa lapa CitaKinoZeme.lv

Šogad darbu sākusi tīmekļa lapa citakinozeme.lv — nekomerciāls projekts, kas vērsts uz kinokultūras veicināšanu Latvijā.

„Cita kino zeme” ir nekomerciāls entuziastu projekts, kas popularizē alternatīvos — nerepertuāra — kino notikumus. Tīmekļa vietnē tiek apkopota informācija par dažādiem kinodzīves notikumiem Latvijā — kinoseansiem, lekcijām, semināriem, diskusijām, norādot notikuma laiku, īsu aprakstu, cenu un citu informāciju.

„Cita kino zeme” piedāvā izteikšanās vietu arī citiem autoriem, lai izteiktu viedokli par kino, recenzētu filmas, atskatītos uz kinovēsturi u.c. Citakinozeme.lv kanālu jau izmanto Latvijas Kultūras akadēmijas kinokritiķu programmas absolventi, Latvijas interneta vides kinoapskatnieki, kritiķu biedrība „400 sitienu” un citi aktīvisti. Kinorakstu virkni uzsāk Viktorijas Ekstas eseja „Kas ir kino?”.

Izklaide

Rīgā, VEF Kultūras pilī vakar notika festivāla "Bildes" koncerts "Ielūdz "Bilžu" mūziķi un viņu bērni". Koncertā uzstājās Grigaļu ģimene, Miltiņu ģimene, Ansis un Anna Klintsoni, Križevicu ģimene, Kaukuļu ģimene, Īļu ģimene, Elviss Patriks un Ivars Pētersoni, Kalniņu ģimene, Lukass Edgars un Rolands Lappuķes, Orubu ģimene, Vjačeslavs un Alise Mitrohini, Pūču ģimene, Guntars un Henrijs Mucenieki, Ineta un Elza Marija Rudzītes, Olga Rajecka un Marija Migliniece-Lapāne, Žilinsku ģimene, Ziemeļu ģimene.