Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Romantiskās Jaunupa un Leiškalnes kāzas

Katrīna jau pavisam drīz kļūs par māmiņu, taču viņa vēl čakli rosījās Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļas modes mākslas apakšnozares studentu modes skatē, kas 2. jūnijā norisinājās «Mākslai vajag telpu» vasaras mājā © Ingrīda Punka

10. jūnijā Rīgas Lutera baznīcā Torņakalnā pēc sešu gadu draudzības kuplā viesu pulkā viens otram jāvārdu teica politiķis Edgars Jaunups (36) un fonda «Mākslai vajag telpu» vadītāja Katrīna Leiškalne (33).

Svinības vērienīgas, bet klusas

Pēc salaulāšanās Torņkalna dievnamā jaunais pāris Katrīna un Edgars viesus aicināja uz savu iecienītāko Andrejsalas restorānu «Aqua Luna», kur līdz vakaram baudīja svētku cienastu un citas kāzu izdarības.

Sarunā ar »Vakara Ziņām« kāzu priekšvakarā Edgars Jaunups pastāstīja, ka svinības nebūs skaļas. «Drīzāk simboliska, bet jauka kopā būšana ar radiem un draugiem. Lai arī jāatzīst, ka viesu būs gana daudz,» atklāja līgavainis.

Vaicājot, kas būs līgavas kleitas autors un kur savu smokingu šūdinājis līgavainis, jaunais pāris ir noslēpumains, vien nosaka, ka nevēlas atklāt tik intīmas detaļas. «Savu kāzu tērpu stilu izdomājām paši. Tas attiecas arī uz svinību norisi un citiem ar kāzām saistītiem jautājumiem,» teic Jaunups.

Ierastās kāzu tradīcijas šoreiz netiks celtas godā. Edgars atklāj, ka viņam arī ir sveša tradīcija, ka līgavainis gādā par līgavas pušķi. «Mums vispār nav raksturīgas dažādas formālas tradīcijas un to ievērošana. Laulības burvība ir jāvārdu teikšanā dievnamā, draugu un ģimenes apsveikumi un laba vēlējumi. Tas mums abiem šķiet svarīgi un īpaši,» atzina jaunais vīrs.

Sievastēvs ievēro tradīcijas

Jau pirms dažām nedēļām rakstījām, ka līgavas tēvam Latvijas Brīvostu asociācijas izpilddirektoram Kārlim Leiškalnam ir diezgan grūti nopirkt meitas kāzām smokingu. Šo tradīciju aizsāka Leiškalnu vecākā meita Guna, kuru, precoties ar igauņu uzņēmēju Janno Rokk, pie altāra veda mīļais tētis. Tādēļ arī vidējās meitas Katrīnas kāzās tēvam obligāti jābūt smokingā.

Bijušā politiķa sieva Rīgas Brīvostas sabiedrisko attiecību departamenta direktore Anita Leiškalne smokinga iegādes problēmas skaidroja ar vīra skopumu. Taču kāzu priekšvakarā Kārlis Leiškalns sarunā ar »Vakara Ziņām« pastāstīja, ka viss ir kārtībā - smokings, kas iegādāts tepat Rīgā, jau skapī un meitu godam varēs vest pie altāra un nodot jaunā vīra rokās. «Ko darīs? Kas jādara, tas jādara. Īpaši jau negatavojamies. Ar lielām mokām nopirku to smokingu, kreklu un tauriņu. Es jau tāpat esmu glauns un elegants pat bez smokinga. Labāk ietu uz kāzām vieglā, gaišā uzvalkā. Lai gan piektdien sola vēsu laiku, tad būs labi arī ar smokingu,» savā ierastajā humorā nosaka līgavas tēvs.

Kārlis Leiškalns pastāstīja, ka Katrīnai un Edgaram kāzās dāvinās izcilās latviešu mākslinieces Līgas Purmales gleznu, kurā attēlota sieviete. Sievastēvs atzīst, ka glezna izvēlēta, lai iederētos jaunā pāra dzīvesvietas interjerā. «Tā jau mūsu ģimenē ir kļuvusi par tradīciju, kad precējās mūsu vecākā meita Guna, arī viņai kāzās uzdāvinājām Līgas Purmales ainavu.»

Lai arī Kārlim un Anitai Leiškalniem šogad ir pašiem lielas svinības, viņi atzīst, ka nozīmīgākas par viņu 40. kāzu gadadienas ballīti ir meitas Katrīnas un Edgara kāzas, kā arī viņu mazuļa nākšana pasaulē.