Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Uzzini. kuras ir Latvijas līgavas-miljonāres

Patrīcija Fiļa © instagram, facebook

Kas ir vēl neprecētās un «līgavu tirgū» vēl dabūjamās latviešu miljonu mantinieces? »Vakara Ziņas« apzināja tās Latvijas bagātāko uzņēmēju meitas, kurām vecāki varētu atstāt desmitiem un pat simtiem miljonu eiro vērtu biznesu.

Izrādās, vairākām no šīm miljonu mantiniecēm izdevies palikt bagāto vecāku ēnā un palikt neatpazītām. Šķiet, atpazītākā no iekārojamajām līgavām ir «Mercedes Benz» tirgotājas Benitas Sadauskas meita Betija, bet kurš ir redzējis Latvijas bagāto baņķieru Oļega Fiļa un Valērija Belokoņa meitas Patrīciju un Vladu? Atšķirībā no šīm meitenēm, kuras izvēlējušās studēt ārzemēs, tepat Rīgā pavisam ikdienišķu dzīvi vada miljonus pelnošā spēļu zāļu biznesa mantiniece Kristīne Zuzāne.

300 miljonu mantiniece Patrīcija dzīvo Londonā

Pēdējā laikā daudz dzirdēts par ABLV bankas līdzīpašnieka Oļega Fiļa mīlestību un jaunas ģimenes veidošanu kopā ar smalko aprindu dāmu Santu Zāmueli. Bet maz dzirdēts par baņķiera, daudzus gadus Latvijas miljonāru saraksta galvgalī neapsteigtā, miljonāra bērniem no iepriekšējām attiecībām. Fiļa bagātība vēl nesen tika novērtēta kā 314 miljonus eiro liela. Viņa nu jau pieaugusī meita Patrīcija Fiļa pēc Franču liceja beigšanas aizbraukusi studēt uz Londonu. Meitene aizraujas ar pludmales volejbolu, savā «Facebook» kontā publicē pavisam nevainīgas bildes no izklaidēm ar draugiem un izbraucienu ar jahtu - nekas neliecina, ka Patrīcija reiz mantos tēva miljonu biznesu un jau uzvestos kā miljonāra meita.

Spēļu zāļu mantiniece Kristīne Zuzāne

Iespējams, bagātākā ir publiski maz zināmā azartspēļu biznesa mantiniece Kristīne Zuzāne, kuras tēvs miljonārs Jānis Zuzāns ir spēļu zāļu «Fenikss» īpašnieka SIA «Alfor» valdes priekšsēdētājs. Šīs grupas uzņēmumi pērn apgrozījuši vairāk nekā 60 miljonus eiro un nopelnījuši vairāk nekā 13 miljonus eiro. Tas Kristīnei ļāvis aizrauties ar mākslu, kas vēl vairāk viņu satuvina ar tēti, kurš ir pazīstams mākslas mecenāts, atbalsta vairākus ar laikmetīgo mākslu saistītus projektus. No publiski neafišētām, tomēr sociālajos tīklos atrodamām bildēm uz mums veras spridzīga tumšmate, pēc kuras garderobes un aksesuāriem pirmajā mirklī grūti pateikt, ka Kristīne Zuzāne ir miljonu mantiniece. Meitene aizraujas ar kulināriju, ar mēru ceļo, mīl mājdzīvniekus un daudz tusē ar draugiem, izvēloties drīzāk dabu vai mākslas galerijas, nevis naktsklubus, - ideāla mājas saimniece un augstāko aprindu dāma vienlaikus.

Belokoņa meita strādājusi «Saatchi» galerijā

Visnopietnākā no Latvijas miljonu mantiniecēm šķiet «Baltic International Bank» īpašnieka Valērija Belokoņa 28 gadus vecā meita Vlada Belokoņa, kura pēdējos gandrīz desmit gadus aktīvi iesaistīta ģimenes biznesā. Vlada ir tēvam piederošās bankas padomes locekle. No publiski maz pieejamajām bildēm uz mums veras tumšmataina apaļvaidze, kuru tēvs miljonārs paguvis iepazīstināt arī ar britu karaļnama pārstāvjiem slavenajās zirgu skriešanas sacīkstēs Askotā. Tomēr izskatās, ka meitene miljonus gan mantos, bet ne tēva biznesu. Vlada Belokoņa nopietni aizrāvusies ar mākslu, Anglijā «Sotheby’s Institute of Art» ieguvusi maģistra grādu un pat paspējusi strādāt Londonas slavenajā «Saatchi Gallery», kur notiek miljonu vērtu gleznu un mākslas priekšmetu izsoles. «Mana meita Vlada nodarbojas ar mākslu, viņa ir mākslas maģistre. Protams, ir iespējams biznesu noorientēt tā, lai tas cita starpā nodarbotos arī ar mākslu. Lūdzu! Bērns var sevi atrast... Bet tas nenozīmē, ka tagad mēs tikai gleznas pārdosim!» intervijā žurnālam «Otkritij gorod» ne tik sen pārdomās par savas meitas un mantinieces Vladas Belokoņas dzīves ceļa izvēli dalījās baņķieris.

Benitas Sadauskas meita atradusi itāļu princi?

Automašīnu «Mercedes Benz» tirgotājas Benitas Sadauskas vienīgajai meitai un mantiniecei Elizabetei Mersedesai Sadauskai 23. jūnijā paliks 22 gadi. Pagaidām viņa aktīvi ceļo, studē ārzemēs un pat sākusi tikties ar itāļu smukpuisīti un smalko aprindu lauvu Karlo Sestīni, kura foto atrodami slavenāko modes žurnālu mājaslapās. Ārzemju mediji jaunās latvietes aizraušanos ar itāli vēl nav pamanījuši, taču par Karlo Sestīni raksta, ka viņa onkulis ir itāļu augstmanis, bet ģimenei pieder slavena vīna darītava Milānā. Arī Sadausku ģimenes autobiznesa mantiniece, spriežot pēc sociālajā tīklā «Instagram» ievietotajām bildēm, aktīvi bauda augstākās sabiedrības dzīvi. Viss gan liecina par to, ka ar laiku Betija, kā meiteni sauc ģimene un draugi, gatavojas mantot mersedesu biznesu, kas gadā apgroza vismaz 40 miljonus eiro. Pērnruden Elizabete Mersedesa Sadauska kļuvusi par jaundibinātas akciju sabiedrības «B iestate» padomes priekšsēdētāju.