RECENZIJA: Pieneņu vīns - "Roads Taken"

© Publicitātes foto

Pašmāju savdabīgā džezfanka apvienība «Pieneņu vīns» ar vēl savdabīgāko vokālisti Evilenu Protektori līderes lomā nesen izdevusi debijas albumu un bija diezgan dīvaini uzzināt, ka šī komanda pastāv jau desmit gadus, taču tā nu tas ir.

Plašākai auditorijai grupa kļuva pazīstama pēc sensacionālās trešās vietas Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālajā atlasē ar dziesmu «You Are» (tas bija 2011. gadā), pēc tam tā atzīmējās arī 2013. gada «Eirodziesmā», turklāt pat ar diviem gabaliem - «Better Than You» un «The One». Šīs trīs dziesmas arī ir iekļautas «Pieneņu vīna» jeb «Dandelione Wine» debijas albumā, kurā kopumā ir 14 dziesmas. Šī projekta virzītājspēks - jau pieminētā Evilena un ģitārists Jurijs Koškins, vēl šajā projektā spēlē basists Aleksejs Ševcovs, buņģieris Krišjānis Bremšs, taustiņnieks Andris Kauliņš, kā arī pūšamo instrumentu meistari Kristaps Lubovs un Vadims Makarovs. Protams, ir arī virkne viesmūziķu.

PAR. Individuāli ļoti meistarīga grupa - jāpabrīnās, ka viņi joprojām nav izsitušies kaut kur augstākos apvāršņos vismaz latvju mūzikas skatuves apcirkņos. Protams, šādas blices interesantāk klausīties «dzīvajā» nevis albumos, piemēram, dziesmas «Stop» vai it īpaši «War» koncertā aizies uz urrā, taču diskā tām drusku pietrūkst asuma.

PRET. «Pieneņu vīnu» vislabāk var raksturot dziesma «One Of Us» - teicamas basa un taustiņu partijas, taču visu sačakarē vokālā «džemošana» par neko. Spēlētprasme vēl negarantē labu rezultātu, te nu tas ir redzams visā krāšņumā.

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu «Randoms».

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.