Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Izklaide

7.jūnija jubilāre: radošās apvienības Skudras metropole vadītāja Gundega Skudriņa

KOŠA SVĒTKOS UN IKDIENĀ. Gundegai Skudriņai piemīt īpaša spēja arī ikdienišķajā ieraudzīt ko neparastu. Tā vien šķiet, ka viņai ir miljons ideju ne tikai par to, kā skaisti nosvinēt svētkus, bet arī kā košāku padarīt katru dienu © Privāts arhīvs

«Parasti savas dzimšanas dienas plānus zinu diezgan skaidri, bet šoreiz kaut kā neko neesmu saplānojusi. Zinu tikai, ka būšu kopā ar cilvēkiem, kuri ir man ļoti svarīgi,» saka radošās apvienības Skudras metropole vadītāja Gundega Skudriņa. Viņu šodien sveicam dzimšanas dienā!

«Manas dzimšanas dienas rīts vienmēr sākas ļoti skaisti, jo mani bērni un man tuvie cilvēki vienmēr izdomā kādu pārsteigumu. Tā mums ģimenē tradīcija, ka jubilāram, tiklīdz acis veras vaļā, jau ir sagatavots kāds pārsteigums. Un parasti visi jubilāri to gaida. Es tajā skaitā,» atklāj šodienas gaviļniece, secinot, ka šo tradīciju arī pati savulaik ieviesusi. «Tā pat nebija domāta kā tradīcija, bet bērni to pārņēma, un es vairs nevaru iedomāties, ka varētu būt citādāk,» saka trīs meitu - Gerdas Jasmīnas (10) un dvīņu Gabrielas Matildes un Grētas Emīlijas (5) - mamma.

Tā kā šoreiz Gundegas dzimšanas diena ir darbdienā, dārza ballīte kopā ar draugiem būs nedēļas nogalē. «Parasti ļoti konkrēti zinu, ko gribu savos svētkos. Piemēram, pagājušogad ļoti, ļoti gribēju iet gar jūru, un tad nu pasaucu līdzi draudzenes un gājām no Laučakmeņa uz Salacgrīvas pusi. Bet nevis sporta tērpos, nosvīdušas un pārgurušas - mēs gājām vakarkleitās un ziedu vainagiem galvā,» viņa ar prieku atminas un saka, ka pārsvarā gan tiek rīkotas dārza ballītes, jo tieši šajā laikā viņas dārzā ir īsts pujeņu sprādziens. «Noteikti uztaisīšu cepumu kūku ar zemenēm - tādu taisu jau no bērnības. Jo, pat ja es negribētu neko svinēt, zinu, ka draugi neliksies mierā un gribēs mani apsveikt. Tāpēc - pujenes būs vāzē un kūka būs galdā!» jubilāre apsola.

Gundega stāsta: kad vienu vakaru viņas vīram pienākusi īsziņa, ko viņš sievai netīšām gandrīz nocitējis, bet laikus aprāvies, un viņa saprata, ka draugi gatavo kādu pārsteigumu, par ko jubilāre, protams, ļoti nopriecājusies. «Jo tieši šobrīd man ir sajūta, ka negribas iespringt un kaut ko plānot. Es nemitīgi iespringstu, lai iepriecinātu citus, un man liekas, ka es arī esmu kaut ko pelnījusi. Un es domāju, ka nekļūdos.»

Jubilāre uzskata, ka cilvēkam vajag ieklausīties sevī un savā dzimšanas dienā darīt tikai to, ko pašam gribas. «Man, piemēram, katru gadu ir cita sajūta - vienreiz gribas lustēties līdz rītam kopā ar draugiem, citreiz gribas mieru un harmoniju, kādreiz liekas, ka vajag aizbraukt pie vecākiem, bet vēl kādreiz gribas būt vienai un sevi palutināt kādā spa vai vienkārši pagulēt jūras krastā un izdzert glāzi šampanieša,» stāsta šodienas jubilāre. Pirms vairākiem gadiem viņa izlasījusi skaidrojumu, kāpēc vispār dzimšanas diena ir jāsvin, un viņa šai teorijai pilnībā piekrīt. «Tieši pirms savas dzimšanas dienas cilvēks enerģētiski ir viszemākajā punktā, jo gads ir nodzīvots, viņš ir iztērējies, un loģiski, ka kļuvis vājāks. Un tad nāk daudz sveicienu, laba vēlējumu, ziedu un dāvanu, un tas ļoti spārno. Enerģija atjaunojas, un jauns cikls sākas ar jaunu uzrāvienu. Jo katram jau ir patīkami, ka viņu atceras, novērtē un iepriecina. Jo katrs - gan bērns, gan pieaugušais - grib, lai viņu samīļo...»

Ko jubilārei novēlēt? «Galvenais, lai sirds un prāts ir harmonijā,» viņa saka, uzsverot, ka svarīgi arī, lai viņas mīļajiem un tuvajiem ir stipra veselība. «Es dzīvoju ļoti aizraujošu un dinamisku dzīvi, un vasara Skudras metropolei ir ļoti ražīgs darba laiks. Kā reiz teica viena mana draudzene: «Tu tikai ieelpo, ieelpo, bet - atceries taču kādreiz arī izelpot.» Tad nu to es pati sev novēlu!».