RECENZIJA: DragonForce - Killer Elite

© publicitātes

Britu pauermetālisti «DragonForce» ir ar pamatīgu stāžu – grupa pastāv jau no 1999. gada, tās kontā ir seši studijas albumi. Londonā bāzēto brigādi mēdz dēvēt par vienu no pašām ātrākajām «power metal» žanrā, bet lielāko interesi tā tomēr rada ar grupas sastāvā ietilpstošo mūziķu izcelsmi: vokālists Marks Hadsoms ir brits, ģitārists Sems Totmens ir no Jaunzēlandes, otram ģitāritam Hermanam Lī ir ķīniešu saknes, basu pārvalda francūzis Frederiks Leklerks, pie taustiņiem ir ukrainis Vadims Pružanovs, bet bungas rībina itālietis Džī Anzalone – visnotaļ raiba kompānija!

Lai gan grupa nevar palepoties ar milzīgiem sasniegumiem, piemēram, diski «Inhuman Rampage» (2006) un «Ultra Beatdown» (2008) guva labus panākumus un atzinīgas atsauksmes. Starp citu, singls «Heroes Of Our Time» pat tika nominēts «Grammy» balvai kā labākais metālmūzikas izpildījums, tomēr saprotamu iemeslu dēļ zaudēja «Metallica» dziesmai «My Apocalypse». Tiesa, šie atzinības lauri pienākas grupas iepriekšējam vokālistam Zī Pī Tērtam, kas pameta «DragonForce» rindas 2010. gada martā, savu vietu atdodot tolaik 23 gadus vecajam jauneklim Hadsonam (vokālista meklējumi ilga gandrīz precīzi gadu), kurš gan balss dotībās savam priekštecim nezaudē. Kas attiecas uz jau no izdevumu «Killer Elite», tad tā ir grupas labāko dziesmu izlase dubultalbuma formātā - 22 dziesmas teju divarpus stundu garumā.

PAR. Ja nu kāds ciena «DragonForce» daiļradi, tad te nu ir viss labākais, ko vien britu grupa iepriekšējos sešos studijas albumos bija spējusi sabāzt. Skrubina savus instrumentus viņi nudien ļoti ātri, taču arī meistarīgi - no «power metal» šis varētu būt viens no labākajiem piemēriem, jo neslimo ar primitīvismu un tiešām spēj aizraut. Pa kādam gabalam iesēžas prātā arī uz palikšanu vai vismaz uzprasās uz to atkārtotu noklausīšanos, piemēram, «Seasons».

PRET. Nu, kas gan var būt īpašs no britu pauermetāla, turklāt tik apsūnojuša... Šai kompilācijai pilnīgi pietiktu ar vienu disku, 22 dziesmas ir stipri par daudz.

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu «Randoms».

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.