Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: 10 lietu, kas raksturo Elitu Patmalnieci

© Ingrīda Punka

Latviešu dzīvespriecīgāko mākslinieci Elitu Patmalnieci galvaspilsētas ielās nevar nepamanīt. Viņas ekstravagantais matu sakārtojums, košais apģērbs, aksesuāri un apavi ir mākslinieces vizītkarte. Taču ne tikai vizuālais tēls raksturo Elitas personību. Noskaidrojām desmit lietu, kas visspilgtāk apliecina viņas būtību.

Krāsainas gleznas

Mākslinieces krāsainās gleznas allaž asociējas ar dzīvesprieku. Agrā pavasarī Elita Patmalniece galerijā «Putti» atklāja savu pirmo interaktīvo izstādi «Levitācija» (latīņu valodā - vieglums, niecīgs svars). Viņas izstāde veidota kā savdabīga mandala, kurā attēlota brīva sieviete, kas lido virs 21. gadsimta metropoles un kura ir pacēlusies pāri ikdienībai un dzīves stila kultūras atribūtikai.

*

Mūzika - mīlestība

Kādu dzīves posmu Elita gāja roku rokā ar leģendāro grupas «Līvi» rokmūziķi Jāni Grodumu. Viņas sirdī joprojām šī mīlestība ir dzīva. Tādēļ prieku un labu omu garantē «Līvu» dziesmas. «Ja man ir daudz darāmo darbu un ir grūti, tad uzlieku «Līvu» mūziku, un liekas, ka varu kalnus gāzt! Tā mūzika man dod spēku. Ir bijuši brīži, kad ieeju veikalā un, atskanot Jāņa balsij, salūstu un uznāk raudiens. Protams, tas ir liels prieks, ka Jānis ir bijis manā dzīvē,» atzīst Patmalniece.

*

Prieks

Pirms pāris gadiem klajā laista Elitas atziņu grāmata «Prieks! No A līdz Z». «Manuprāt, es visiem asociējos ar prieku. Savādāk nemaz nevar būt! Vienmēr cenšos būt priecīga un smaidīt. Man ir prieks satikties ar cilvēkiem, prieks sarunāties. Kā teica aktrise un režisore Indra Roga - kur es esmu, tur cilvēkiem smiekli un jautrība. Tādēļ, iespējams, es nevarētu veidot tērpus drūmai izrādei,» viņa atzīst.

*

Apģērbi

Viņa rada dizainu gan klasiski elegantiem, gan drosmīgiem un košiem tērpiem. Ar Patmalnieces radīto apdruku T krekliem staigā gan vīrieši, gan sievietes. Šajā pavasarī tapusi vasaras tērpu kolekcija «Elita», ko var iegādāties zīmola «Zaza Couture» veikalā.

*

Velosipēds

Jau vairākus gadus māksliniece Elita Patmalniece pa pilsētas ielām pārvietojas ar divriteni, kuram ir gan zvaniņš, ar ko signalizēt gājējiem, gan grozs, kurā ērti ievietot pirkumus, rokassomu un pat mākslas darbus. «Dažreiz izbraucu pat ziemā, ja ir normāli laika apstākļi un nav sniega. Man ļoti patīk vizināties. Turklāt ar divriteni kā ar septiņjūdžu zābakiem - nokļūstu ātrāk tur, kur man jābūt,» viņa uzskaita riteņbraukšanas priekšrocības.

*

Sarkana lūpu pomāde

Tikai un vienīgi koši sarkanas lūpas! Šis ir modes mākslinieces visiemīļotākais lūpu krāsas tonis. Turklāt viņa dod priekšroku «Chanel» dekoratīvās kosmētikas līnijai.

*

Vaigu sārtums

Mākslinieces kosmētikas maciņā vienmēr ir «Chanel» vaigu sārtums, ko viņa izmanto, atrodoties ārpus mājas, vizuālā tēla atsvaidzināšanai.

*

Mērkaķi

Jau otro gadu kleitas, T kreklus, pat šķīvjus un krūzes Elita apdrukā ar mērkaķi. «Mērkaķi es vienkārši uzzīmēju, un viņš ir aktuāls joprojām. It īpaši tagad, kad ir Mērkaķa gads! Krekliņi ar mērkaķi ir topā,» nosaka māksliniece.

*

Rotas

Elitas vizuālo tēlu paspilgtina daudzveidīgas rokassprādzes un apjomīgi gredzeni. Aksesuāros dominē krustiņi, kā arī miroņgalvas.

Krāsaino rokassprādzi pirms pāris gadiem Elitai dzimšanas dienā uzdāvināja latviešu hokeja leģenda - Sandis Ozoliņš.

*

Peldēšana

Māksliniecei patīk atveldzēties jūrā. Šo peldēšanās sezonu viņa atklāja jau maija sākumā: «Man patīk atpūsties pie jūras. Ne tikai peldēties, bet arī sauļoties.