Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Vīramāte Aija Krištopane apbrīno vedeklu Maiju Rozīti

© Santa Sergejeva

9. maija vakarā TV3 laika ziņu vadītājas Maijas Rozītes-Krištopanes un uzņēmēja Kaspara Krištopana ģimenē piedzima meitiņa. Kā sarunā ar »Vakara Ziņām« atklāja laimīgā vecmāmiņa Aija Krištopane, mazmeitiņas vārdu vecāki domājuši pāris dienu un izvēlējušies no vairākām variantiem.

Tētis pieskata dēlu

Jau pirms pāris gadiem, gaidot pirmdzimto, Rozīte-Krištopane pierādīja, ka ir enerģijas pilna un spēj strādāt teju līdz brīdim, kad mazulim jānāk pasaulē. TV sejas un viņas vīra uzņēmēja Kaspara Krištopana dēls Pauls pasaulē nāca 2014. gada pavasarī. Drīz vien pēc dēliņa dzimšanas Maija atgriezās darbā pie pienākumu pildīšanas. Arī gaidot otro mazuli, viņa turpināja līdz pēdējam darboties kā radio «Star FM» ētera balss. 9. maijā novadījusi savas ētera stundas, Maija devās uz slimnīcu, kur pasaulē nāca viņas meitiņa. Kamēr Maija ar mazulīti slimnīcā, tētis Kaspars ar dēlu Paulu pacietīgi gaidīja atgriežamies mājās abas ģimenes meitenes. Jau darba nedēļas izskaņā Kaspars devās uz dzemdību namu, lai pārvestu mājās sievu un jaundzimušo meitu. Maija un Kaspars apprecējās 2010. gada 23. jūlijā Torņakalna evaņģēliski luteriskajā baznīcā.

Vecmāmiņa vada savu firmu un spēlē golfu

Sarunā ar »Vakara Ziņām« Aija Krištopane uz mirkli aizdomājas un tad atklāj, ka jau ceturto reizi kļuvusi par vecmāmiņu. «Jaunieši jau tagad ir ļoti apdomīgi, radot bērnus. Tāpēc ir jāpriecājas par katru Latvijā piedzimušu bērniņu. Manā jaunībā mēs nedomājām par finansiālo pusi vai karjeru, galvenais bija bērni un ģimenes veidošana,» viņa stāsta.

Tiesa gan, pildīt vecmāmiņas pienākumus Aijai nav laika, jo pati strādā un vada savu nekustamo īpašumu biznesu un aktīvi spēlē golfu. «Tādēļ es neesmu tradicionālā vecmāmiņa. Taču uz ģimenes svētkiem gan visa dzimta cenšamies sanākt kopā,» viņa teic.

Maija ir lieliska mamma

Vecmāmiņa neslēpj, ka ir ļoti norūpējusies par Maijas darba attiecībām, jo viņa strādā līdz pēdējam grūtniecības brīdim. Tāpēc nav pamatoti skatītāju kritiskie komentāri par Maijas pāragro atgriešanos darbā pēc dēlēna Paula piedzimšanas. «Cilvēki no malas kritizē, jo nezina, kā ir patiesībā. Tādēļ es varu tikai Maiju apbrīnot. Viņa ir liels malacis. Maijai viss grafiks saplānots līdz pēdējai minūtei. Kad viņa uz pāris stundām skrien uz darbu, dēliņu pieskata auklīte. Viņa ir viena no vislabākajām mammām, kādu es pazīstu. Kā viņa darbojas ar Paulīti, tas ir apbrīnojami. Ar visiem viņas darbiem nav viegli, tāpēc man prieks, ka Maija saņēmās otram bērniņam, jo Paulam vajadzēja brālīti vai māsiņu,» savu vedeklu slavē Aija Krištopane.