RECENZIJA: Textures - "Phenotype"

© publicitātes

Savulaik Nīderlandes smagmetāla skatuve dāvāj pasaulei tādas par sava žanra klasiku kļuvušas grupas kā «Sinister», «Pestilence», «Asphyx», «Gorefest», «The Gathering» un «Celestial Season», taču šobrīd no holandiešu aktīvajām un topā esošajām blicēm prātā nāk tikai «Within Temptation».

Diezgan labas atsauksmes ir arī par Tilburgas progresīvā metāla/metālkora brigādi «Textures», kura pastāv no 2001. gada un nupat laidusi klajā piekto studijas albumu. Līdz šim tai bija problēmas ar vokālistiem, kuri aplam bieži mainījās, taču pēdējos sešus gadus pie mikrofona ir Daniels de Jongs un izskatās, ka viņš ir uz palikšanu. «Phenotype» iecerēts kā konceptuālā albuma pirmā daļa, bet tā otrā daļa ar nosaukumu «Genotype» nāks klajā nākamajā gadā - vismaz tā ir iecerēts.

PAR. «Textures» piedāvā kaut ko līdzīgu mūsdienu metālmūzikas skatuves apkopojumam - te var atrast kaut ko teju no katra smagās mūzikas stila, sākot no «death metal» (de Jongs brīžiem dzied kā nelaiķis Čaks Šuldiners pēdējos gados) līdz pat «progressive metal». Kad holandieši ķeras pie melodiskākām notīm, viņiem sanāk gluži labi kā, piemēram, dziesmā «New Horizons», kurā tiek izmantots tā saucamais «pareizais» vokāls. Lai darbs nesanāktu pārāk vienmuļš, tas veiksmīgi atšķaidīts ar sitamo instrumentu sologabalu «Meander» un ļoti veiksmīgu klaviersolo «Zman», kas sapludināts ar metāliski melodisko «Timeless».

PRET. Kad «Textures» aizraujas un pārlieku iebrauc metālkora lauciņā, tad ir ziepes - «Shaping A Single Grain Of Sand» ir totāli nebaudāms gabals.

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu «Randoms».

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.