RECENZIJA: Macklemore & Ryan Lewis - "This Unruly Mess I've Made"

© publicitātes

Amerikāņu hiphopa tandēms Macklemore (īstajā vārdā dēvējams par Benu Hagertiju) un Raiens Lūiss meta kauliņus kopā 2008. gadā, Sietlā. Pirms četriem gadiem viņi radīja īstu sensāciju ar savu debijas albumu «The Heist» iegūstot veselas četras prestižās «Grammy» balvas: labākie jaunie mākslinieki, labākais repa albums, labākā repa dziesma («Thrift Shop») un labākā repa performance.

Šajā ripulī bija vesela čupa hiphopa hitu, bet šī stila pārzinātāji atzīmēja dueta trāpīgos tekstus, kas skāra tādas tēmas kā viendzimuma laulības, ļaužu trakumu «second hand» veikalu apmeklējumos, alkoholismu, konsumāciju un citas visiem saprotamas lietas. Šādu pat trumpi Macklemore ar partneri liek galdā arī otrajā albumā. Piemēram, kā pirmais singls tika izdota deviņu minūšu garā dziesma «White Privilege II», kas stāsta par rasu problēmām mūsdienu Amerikā, turklāt Macklemore raisa diskusiju par to, vai baltie bija tiesīgi ekspluatēt melnādaino kultūru un mūziku. Jāatgādina, ka dziesmas pirmā daļa iznāca 2005. gadā tolaik nevienam nezināmā Macklemore albumā «The Language Of My World». Diezgan dīvaini, ka klausītāji štatos dueta jauno albumu uzņēmuši relatīvi vēsi - tikai ceturtā vieta «Billboard» topā.

PAR. Dziesmu tekstos smagi trāpījies daudziem - gan agrāko laiku varoņiem, gan mūsdienu zvaigznītēm. No kompozīcijām cerīgākā varētu būt «Downtown», taču kā vadošās dziesmas gan tiek virzītas citas. Duets plaši izmanto dažādus instrumentus, tā nav tikai vienmuļa vārsmu skaldīšana.

PRET. Šis albums absolūti ne ar ko neaizrauj - tas var būt, tas var arī nebūt. Lai «This Unruly Mess I've Made» klausās hiphopa pārzinātāji, pārējiem gar to labāk lieki negrābāties.

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu «Randoms».

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.