Vai Ķīnas ziņu aģentūra par 2016.gada Eirovīzijas uzvarētāju pasludina Aminatu?

© twitter.com

Ķīnas ziņu aģentūra "Xinhua" sestdienas vakarā mikroblogošanas vietnē twitter ievietojusi informāciju par to, ka par šī gada Eirovīzijas dziesmu konkursa uzvarētāju kļuvusi Ukrainas pārstāve Džamala. Tiesa, daudzus vērīgus sociālo tīklu lietotājus pārsteidzis fakts, ka pie konkrētā ieraksta ziņu aģentūra pievienojusi latviešu dziedātājas Aminatas bildi.

Tomēr pamata satraukumam nav. Ķīnas ziņu aģentūra nav kļūdījusies un sajaukusi latviešu dziedātāju Aminatu ar Ukrainas valsts pārstāvi. Atverot ierakstam pievienoto linku uz plašāku publikāciju redzams, ka attēls ir pievienots ar paskaidrojumu, ka tajā redzama 2015.gada Eirovīzijas dziesmu konkursa dalībniece no Latvijas.

Kā zināms, tad par šī gada Eirovīzijas dziesmu konkursa uzvarētāju sestdien kļuva Ukrainas pārstāve Džamala ar dziesmu "1944". Dziesma veltīta Krimas tatāru deportācijai, ko 1944.gadā īstenoja Staļins.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais