RECENZIJA: Weezer - "Weezer"

© publicitātes

Alternatīvā roka grupa no Losandželosas izveidota jau 1992. gadā. Grupas kontā ir desmit studijas albumi, kuru kopējais pārdošanas apjoms ir vairāk nekā 9 miljoni eksemplāru tikai štatos vien – gana labs rādītājs.

«Weezer» līderis ir vokālists un ģirtārists Riverss Kvomo (Rivers Cuomo), uz kura pleciem lielā mērā šī formācija arī turas. Grupas albumi parasti ar garntiju iekļūst amerikāņu Top 10 (jaunais produkts ir ceturtajā vietā), taču vēl lielāku atzinību parasti gūst atsevišķi singli, kuru šai grupai nudien ir daudz: «Buddy Holly», «Undone (The Sweater Song)», «Say It Ain’t So», «Hash Pipe», «Island in the Sun», «Perfect Situation», «Beverly Hills», «Pork And Beans» utt. Ar izdomu gan šie mūziķi nav izcēlušies - šis ir jau ceturtais viņu albums, kas saucas «Weezer», tāpēc skaidrības labad tas tiek dēvēts par «White Album» jeb «balto albumu» - tāds ir tā vāciņš. Albuma producents ir Džeks Sinklērs, kas vēlējās iegūt tādu skanējumu, kāds tas bija grupas 1996. gadā izdotajā albumā «Pinkerton» - it kā esot izdevies.

PAR. Albums skan ļoti «vīzeriski», kas būtībā arī ir tas, ko grupas fani gribēja. Pa kādam labam gabalam te var atrast, piemēram, «Thank God For Girl» vai vasarīgās noskaņās ieturētā «Summer Elaine And Drunk Dori». Amerikā šāda mūzika vienmēr ir gājusi «uz urrā», pie mums - kāpēc gan ne?!

PRET. Nekāds šedevrs šis albums galīgi nav - primitīvi un prasti, turklāt no ideju pārbagātības arī šis skaņu materiāls absolūti neplīst. Starp citu, Riverss Kvomo šobrīd strādājot pie «melnā albuma», kas parādīšot grupu no pavisam citas, daudz tumšākas puses, kas liek cerēt, ka tas nebūs paviegls sērferu vai koledžas roks, varbūt būs kaut kas daudz interesantāks par šo žāvas uzdzenošo pasākumu.

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu «Randoms».

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.