Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Laimu Vaikuli pārsteidz japāņu tīrība

© F64

Krievijā populārā latviešu estrādes dziedātāja Laima Vaikule (62) katru gadu daudz ceļo – tie ir gan koncerti, gan iedvesmas pilni braucieni pa pasauli un viesošanās pie draugiem. Šajā pavasarī māksliniecei bija tūre pa Ukrainu, tad brauciens uz Āziju, bet nupat viņa devusies uz Ameriku.

«Kaut kad sen Japānā es izjutu neparastu gandarījumu un mieru. Veiksmīgā uzstāšanās, ziedošās sakuras, neparastā kultūra izsauca sajūsmu un laimes sajūtu. Un, lūk, esmu atkal šajā apbrīnojamā valstī! Esmu laimīga,» savos pārdzīvojumos dalās skatuves māksliniece.

Atgriežoties no brauciena pa Japānu, kur Laima nodevās garām pastaigām un fotografēja apkārtni, viņai spilgti palikuši prātā iespaidi par šo valsti. Īpaši viņa akcentē japāņu tīrības kultu. «Esmu absolūti sajūsmināta par japāņu organizētību, par ideālo tīrību un šīs valsts apbrīnojamo skaistumu. Uz ielām nav atkritumu tvertņu, kā arī tikpat kā nav pašu atkritumu. Kur viņi tos slēpj? Izskatās, ka viņi ir tā organizēti, ka dzīvo citā gadsimtā!» sajūsmu neslēpj Laima. Dziedātājas dzīves tempi ir ļoti strauji, nupat viņa jau devusies darba darīšanās uz ASV, bet drīz atgriezīsies Latvijā, savos Jūrmalas apartamentos.

Dziedātāja tiekas ar dažādiem cilvēkiem, lai pilnvērtīgi sagatavotos jūlijā Dzintaru koncertzālē notiekošajam festivālam «Laima Vaikule Rendez-vous», kas notiks jau otro gadu pēc kārtas. Estrādes dīva steidz iedvesmot savus fanus 4. jūlija koncertam. «Izskatās, ka šogad mēs dejosim un dziedāsim nevis divas, bet četras dienas! Jau vairāk nekā 20 mākslinieku piekrituši piedalīties šajā koncertā,» ar jaunumiem iepazīstina Vaikule.