RECENZIJA: Latvian Blues Band - "Music Of My Heart''

© Publicitātes foto

Latvijas, Baltijas un laikam jau arī visas Eiropas vadošā blūza grupa «Latvian Blues Band» pastāv jau no 90. gadu beigām (oficiāli gan sanāk, mka no 2004. gada), taču «Music Of My Heart» ir tikai trešais tās albums – iepriekšējie bija «Unreal» (2009) un «When the Sun Goes Down» (2010).

Kopumā gan CD ailē ierakstāmi 11 ripuļi, taču pārējie bijuši kopdarbi vai arī koncertu ieraksti, tostarp abi pēdējie, 2013. gadā izdotais «Live At The Dream Factory» un ar 2014. gadu datētais «10 gadu jubilejas koncerts CD un DVD formātos. Jaunajā albumā apkopotas 14 oriģināldziesmas, kuru autori ir grupas dalībnieki Jānis Bukovskis un Rolands Saulietis. Dziesmas radušās no iespaidiem, kas gūti ceļojumos pa pasauli, kā arī no personiskās dzīves priekiem un bēdām. «Šis ir tāds īsts blūzs - ko sirds jūt, to spēlējam,» tā paši mūziķi. Bez «LBB» pamatsešinieka albuma ierakstā piedalījušies arī viesmākslinieki Vīgants Murelis, Oskars Stolse-Semerovs un jau par ilggadēju sadarbības partneri kļuvušais «Hammond B3» elektroērģeļu meistars Rafaels Vresnigs, tāpat neiztrūkstošs ir arī «LBB» pūtēju sekcijas papildinājums no «Latvian Radio Big Band» - Kristaps Lubovs, Nauris Strežs un Andris Augstkalns. Ierakstītā skaņu materiāla apstrāde veikta Vācījā, savukārt pēcapstrāde un sagatavošana izdošanai ASV studijā «Bongo Records».

PAR. Ko nu par lieliem meistariem daudz pateiksi - gan katrs individuāli, gan visi kopā «Latvian Blues Band» ir teicami mūziķi. Tas pats sakāms arī par albumu - labs ir gan viss kopā, gan katrs skaņdarbs atsevišķi. Šķiet, «LBB» lielākais trumpis ir tas, ka viņu izpildītā mūzika nelien strikti noteiktajos blūza rāmjos, bet pieļauj dažāda veida improvizāciju (it īpaši spoži tas izpaužas tituldziesmā). Apskatnieka uzmanību piesaistīja blūzīgā «Bad Habits», «ZZ Top»-veidīgā «Quit You» un pūtēju meistarības bagātinātā «Impossible Man», taču gan katrs te atradīs kaut ko sev tīkamu. Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas «Zelta mikrofons» saņēmējs džeza/blūza nominācijā jau ir praktiski zināms.

PRET. Lai arī mazliet, tomēr «Music Of My Heart» atpaliek no sava priekšteča «When the Sun Goes Down». Ir arī daži kaitinoši gabali - apskatnieka nežēlastībā krita «Mom’s Song» un «Prayer». Šobrīd «LBB» ir rezidējošā grupa «Monshine» un «Rockabilly House» iestādēs, kur spēlē itin bieži, taču vai tā nenonivelēsies grupas vērtība?

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.