VAKARA ZIŅAS: Justs uz Eirovīziju basām kājām, bet ar četrām biksēm

Šī jaka ir no paša Justa garderobes, taču diez ko neatbilst klasiskās «greizās» ādas jakas standartiem – pārlieku «stīvs» griezums. Eirovīzijā viņam būs daudz efektīgāka jaka – ādas dizaineres Aļonas Grevcovas darinājums ar krietni platākiem rāvējslēdžiem © F64

Latvijas cerība Eirovīzijas dziesmu konkursā Justs Sirmais (21) jau kādu laiku ir Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā, kur gatavojas atbildīgajam pasākumam. No svara būs ne tikai viņa dziedāšanas prasmes, bet arī vizuālais tēls, pie kura pirms konkursa piestrādāts visai nopietni.

Vienotais stils: «greizās» ādas jakas

Uz Eirovīzijas konkursu aizbraukušās delegācijas sastāvā ir arī Justa menedžmenta pārstāvji Jūlija Fricsone un viņas vīrs Andrejs Gavrušs. Jūlija ir atbildīga arī par jaunā dziedātāja stilu, ko varēja pamanīt Zviedrijas vēstniecībā Latvijā notikušajā svinīgajā pasākumā pirms došanās uz Stokholmu - abiem bija melnas tā sauktās greizās ādas jakas (lielākoties tādas nēsā «metālisti» vai baikeri), abiem to piedurknes bija uzlocītas. «Mēs iesākumā nolēmām izmantot klasiskās «greizās» ādas jakas, jo viņam piemīt rokera stils - gan balss aizsmakusi, gan arī viņš pats tajās viskomfortablāk jūtas. Taču jau «Supernovas» finālā izlēmām sadarboties ar vietējo dizaineri Aļonu Grevcovu, viņas zīmols saucas «No Name Atelier». Viņa no ādas darina ļoti interesantas lietas. Speciāli Eirovīzijai viņa Justam izgatavoja vēl vienu melnu ādas jaku - tā ir ļoti stilīga, ar platiem rāvējslēdžiem, šī jaka izskatās ļoti labi. To vēl neviens nav redzējis,» »Vakara Ziņām« stāstīja Jūlija.

Kas bez zeķēm, tas bez bēdām

Šoreiz vēstniecībā Justs bija ieradies savā jakā. «Man ļoti patīk ādas jakas! Man vairāk patīk tā sauktās greizās,» atzina Justs. Uz »Vakara Ziņu« ierosmi, ka šādai jakai vajadzētu klāt piekombinēt moci, Justs piekrītoši atbildēja: «Jā, es domāju nolikt braukšanas tiesības ar motociklu, jo man jau no bērnības tas asociējas ar tēlu, kādam jābūt mūziķim. Šī ādas jaku tēma man vienmēr bijusi tuva.» Jāatgādina, ka uz skatuves «Supernovā» Justs gan kāpa brūnā ādas jakā. «No brūnās jakas neesam atteikušies - vienkārši izlēmām, ka to visi jau redzējuši. Šī brūnā jaka mums būs līdzi, viņš tajā dosies uz intervijām, bet uz skatuves kāps pavisam citā jakā,» klāstīja Jūlija. Starp citu, viņa pati nemaz tik labi šādā jakā nejutās. «Mēs saskaņojam stilus - ko vilkt pirms intervijām, kā izskatīties, izejot sabiedrībā. Mans personīgais stils gan ir citādāks, es šodien vienkārši ietērpos šādā jakā, lai viss būtu saskaņoti.» Pagaidām Justa stils uz skatuves «Globe Arena» vēl nav izstrādāts līdz sīkākajām detaļām - par to tiks lemts uz vietas. Jau skaidrs, ka viņš, tāpat kā «Supernovā», uz skatuves būs bez zeķēm, vai būs arī noplīsušās bikses - tas ir jautājums. «Par to mēs vēl domājam. Mums līdzi būs četri dažādi bikšu varianti, uz vietas paskatīsimies, kas uz skatuves izskatīsies labāk. Bet zeķu gan nebūs!» smējās Jūlija.



Izklaide

Par projekta “Kuolm randõ/Trīs krasti” izdoto plati – tā tautās laišanas koncerts septembra beigās notika kultūras centrā “Siguldas devons” – pēdējā laikā saņemts tik daudz jautājumu no sērijas “kā ir?”, “kas tie ir?”, “vai vērts klausīties?” u.tml., ka nācās vien ķerties pie notestēšanas, lai gan iepriekš to nebija domāts darīt. Kāpēc nebija domāts? Jo šķita, ka “Kuolm randõ” piedāvās kaut ko no pārāk augstiem plauktiem.

Svarīgākais