RECENZIJA: Ricky Warwick - "When Patsy Cline Was Crazy"

© publicitātes

Ziemeļīru vokālists, ģitārists un komponists Rikijs Vorviks pazīstams pēc darbības grupās «Black Star Riders» (izveidota 2012. gadā) un «Thin Lizzy» (viņš tajā ir jau sešus gadus), kā arī skotu hārdroka apvienībā «The Almighty» (tā gan šobrīd jau trešo reizi ir pamirusi), taču ik pa laikam viņš kaut ko pasāk arī solofrontē.

Lūk, viens no šādiem pasācieniem – dubultalbums, kura pirmajā diskā «When Patsy Cline Was Crazy (And Guy Mitchell Sang The Blues)» iekļautas klasiska roka mērcē ieturētas dziesmas, savukārt otrais disks «Hearts On Trees» ir kaut kas starp īru tradicionālo mūziku un amerikanizētu kantri. Nekādus īpašos panākumus savus solocentienos gan Vorviks līdz šim nav guvis un diez vai gūs arī tagad, tomēr savs fanu pulks viņam ir, tātad bez ievērības šis dubultnieks netiks atstāts.

PAR. Rikijs Vorviks ir harizmātisks vīrs (starp citu, labos draugosb ar «Def Leppard» vokālistu Džo Eliotu), viņam ir roka balsij atbilstošs tembrs, arī dziesmas sacerētas ar vieglumu – to var just, tāpēc albumu klausīties ir visnotaļ patīkami. Pa kādam labam gabalam te pilnīgi noteikti var atrast. Tā, piemēram, var ieteikt paklausīties smagnējo «The Son Of The Wind», žiperīgo «Toffee Town» vai Deiva Grola «Foo Fighter» manierē ieturēto «The Road To Damascus Street».

PRET. Nav saprotams, ko Rikijs Vorviks ar šo te visu domājis, kam viņš šo albumu cer iesmērēt, un kāds ir viņa paša stils, ja tāds vispār ir. Ietekmju ir daudz un dažādas: jau pieminētais «Toffee Town» skan kā «Blink-182» un «Bad Religion» krustojums, «That’s Where The Astiry Ends» - it kā Brūss Springstīns būtu sadomājis uzspēlēt kārtīgu roku, tituldziesma – kā «Bon Jovi» ar pārspīlētu ģitārsolo, «If You’re Not Gonna Leave Me» vadošais motīvs šķiet atklāti «palienēts» no «Offspring» utt. - šo uzskaiti varētu turpināt vēl un vēl. Protams, var jau arī tā, bet nekādas individualitātes te nav. Ak, jā, pareizi, ir taču vēl arī otrs disks, bet tas tika norauts no CD atskaņotāja pēc kādas ceturtās dziesmas – lai to klausās tie, kam ir lielāka pacietība.

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu «Randoms».

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.