Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Izrādās, Vita Baļčunaite ir profesionāla modele

Pielaikojot šī pavasara un vasaras aktuālākās saulesbrilles. Mūziķe Elizabete Balčus (no kreisās), Vita Baļčunaite un čelliste Kristiāna Abiļeva © Santa Sergejeva

Allaž ņiprā raidījumu vadītāja Vita Baļčunaite (33), pozējot fotokamerām dažāda rakstura saviesīgos pasākumos un prezentācijās, uzvedas gluži kā modele. Pat skrienot Baļčunaite prot koķeti smaidīt un vēl piekoriģē, kā citiem veiksmīgāk izskatīties fotokadrā.

Fotomodele un skatuves vizāžas meistare

Atklājas, ka Vita Baļčunaite savulaik tiešām ir beigusi modeļu skolu. «Plaši par šo tēmu neesmu stāstījusi, bet 12 gadu vecumā apmeklēju nodarbības modeļu aģentūrā «Terri». Tobrīd varēju darboties tikai kā fotomodele. Defilēt uz mēles netiku, jo mans augums bija 1,63 centimetri, kas neatbilda tā laika noteiktajiem standartiem. Šobrīd mans augums ir 1,70 centimetri, un tagad mierīgi varētu defilēt modes skatēs.

Modeļu skolā pabeidzu deviņu mēnešu kursus, kuros apguvu defilē, darbu ar TV un fotokameru, aktiermeistarības pamatus pie Aloiza Brenča, etiķeti, uzvedības kultūru, aerobiku, horeogrāfiju un angļu valodu. Interesanti, ka defilē nodarbībās varējām radoši izpausties un uz mēles brīvi improvizēt, nevis klasiski iet pa mēli, kā esam raduši redzēt modeles modes skatēs, demonstrējot jaunās kolekcijas. 12 gados pabeidzu ne tikai modeļu skolu, bet papildkursu kā skatuves vizāžiste. Atminos, ka saņēmu pat diplomu ar augstāko atzinību, jo tolaik jau vēl lika atzīmes,» sarunā ar »Vakara Ziņām« atminas TV raidījumu vadītāja, kurai bērnībā iegūtās zinības lieti noderējušas, kļūstot par sabiedrībā populāru personu un pozējot neskaitāmām fotokamerām.

«Jā, uz saviesīgiem pasākumiem ejot, sapošos un grimu uzklāju pati, bet, ja man ir jāpiedalās televīzijas raidījumā vai kādā lielākā projektā, tad gan uzticos meistariem. Protams, atšķiras mans vizuālais tēls kā raidījuma vadītājai. Ikdienā valkāju pavisam cita stila drēbes,» viņa ievieš skaidrību.

Vita Baļčunaite pavisam nesen sākusi zīmēt arī tērpu skices un tagad meklē šuvēju, kas varētu realizēt viņas idejas. «Daudz vadu pasākumus un koncertēju, tāpēc nepieciešami arvien jauni skatuves tērpi.»

Tibetiešu vingrojumi, rīta rosme un sporta zāle

Runājot par savu slaido un teicami veidoto augumu, Vita Baļčunaite uzsver, ka pamatus viņa sākusi veidot jau no mazotnes. Tieši tāpēc arī TV dīvai neatradīsiet liekos kilogramus. «Lai būtu veselīgs dzīvesveids, nepietiek ar veselīgu pārtiku un ūdeni, jābūt arī aktīvam dzīvesveidam. No rītiem regulāri veicu rīta rosmi, izmantojot vingrojumiem lielo bumbu un hanteles. Gadā ir vairāki posmi, kuros eju uz sporta zāli, lai veidotu savu ķermeni un nostiprinātu kāju un roku muskuļus. Ja ilgāku laiku neesmu bijusi sporta zālē, to var redzēt pēc mana ķermeņa. Lai arī ikdienā esmu ļoti kustīga, tomēr sporta zāle ir nepieciešama, lai izveidotu ķermeni tādās proporcijās, kā pašai tīk.

Jo vairāk sportoju, jo labāk jūtos. Ik pa laikam pildu arī Tibetas vingrojumus. Kopumā piecu vingrojumu komplekss, ar kuriem iekustina itin visas ķermeņa locītavas, un līdzvērtīgi tiek trenēts viss ķermenis. Tibetas vingrojumus pilda mana mammīte, kurai šogad paliek 60 gadi. Šo vingrojumu programmu, ko tibetiešu mūki ir izstrādājuši, dzīvojot kalnos, var pildīt pat līdz 90 gadu vecumam. Šie vingrojumi tiek dēvēti arī par jaunības vingrojumiem. Un viss ir pareizi, ja tu regulāri trenē un kop savu ķermeni, tad tas tā arī jūtas. Un te nav runa par konkrētiem cilvēka parametriem, jo visi cilvēki ir skaisti un visi var arī vingrot. Nav skaistas tikai tās sievietes, kurām ir standarta auguma proporcijas 906090. Tās ir muļķības. Katrai no mums ir savs skaistums,» saka TV raidījumu vadītāja.